Kosárlabda

2021.10.01. 07:00

Bízik az újabb sikerben Duna Aszfalt

Szombaton 18 órakor a férfi­kosárlabda NB I./A csoport 3. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Hazai pályán is megszerezné első győzelmét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét két mérkőzést játszott le a bajnokságban, jelenleg három pontjával a tabella kilencedik helyén áll. Az első fordulóban a Kaposvár ellen 62–74-es vereséget szenvedtek, míg a Nyíregyháza ellen az utolsó negyedben nagyot küzdve 77–75-ös győzelmet arattak.

– Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Nyíregyháza ellen. Volt olyan időszak, amikor nem kosárlabdáztunk túl jó ritmusban. Ilyen volt például a harmadik negyed, majd a negyedik játékrészben igazi csapatként vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe – nyilatkozta Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – Ez leginkább az agresszív védekezésünknek volt köszönhető, illetve támadásban is ritmust tudtunk fogni. Megdolgoztunk a sikerért azon a mérkőzésen, és végül győztesen hagytuk el a pályát.

A KTE csapata minden évben nagy hangsúlyt fektet a fia­tal játékosok fejlődésére. Kiss Dávid a Kaposvár ellen mutatkozott be lila-fehér színekben, majd a Nyíregyháza ellen első pontjait is megszerezte az élvonalban.

– Kiss Dávid Fazekas Máté lesérülésével került bele az aktív rotációnkba. Bár a Nyíregyháza és a Kaposvár ellen is úgy állt be a mérkőzésbe, hogy segítségére volt a csapatnak, nekik még az elsődleges feladat, hogy az NB I./B-s csapatban fejlődjenek. Ez továbbra is fontos lesz számunkra, eltekintve az U23-as szabálytól, hogy még több fiatal játékos érkezhessen a padról is – mondta Váradi Kornél.

Szombaton 18 órakor a tabella hatodik helyén álló Zalakerámia ZTE KK-t fogadja a Kecskemét.

Az ellenfélnek szintén három pontja van a bajnokságban.

Az első mérkőzésen az Egis Körmendet fogadták hazai pályán, ahol az MTE nyert 84–80-ra. A második fordulóban a Kaposvár ellen győztek 80–77-re. A Kecskemét bezsebelné hazai pályán a két pontot, ehhez fontos, hogy a saját ritmusát kényszerítse az ellenfelére.

Hazai pályán is megszerezné első győzelmét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

– Nagyon erős ellenfél érkezik a Messzi István Sportcsarnokba. A Zalaegerszeg egy nagyon agresszív csapat, amely gyors kosárlabdát játszik. Fontos lesz, hogy le tudjuk őket lassítani és ne tudjanak a saját ritmusukban játszani. Nehéz mérkőzésre számítok, de küzdeni fogunk. Abban mindenképpen javulnunk kell és fel kell készülnünk, hogy támadásban jobb ritmust vegyünk fel, illetve mivel egy nagyon gyors ritmusú kosárlabdát játszanak, jól védekezzünk és ne engedjük, hogy gyorsindításból sok kosarat szerezzenek. Emellett pedig kimondottan fontos lesz a lepattanók megszerzése. Ez a Zete már nem olyan, mint a tavalyi, ebben a szezonban a nyolcba szeretnének jutni, de inkább azzal lennének elégedettek, ha az ötbe kerülnének, ehhez pedig meg is van a játékerejük. Ezért is fontos, hogy a saját ritmusunkban kosárlabdázzunk, és ne menjünk bele a rohanós játékukba – tette hozzá a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában