Rögbi

2021.10.30. 07:00

A bajnokesélyeshez látogat a Kecskemét

Rögbi Az NB I.-es rögbi bajnokság negyedik fordulójában a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club az Esztergom otthonában lép pályára szombaton.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

A tavalyi bajnok Esztergomi Vitézek RAFC-vel játszik szombaton 14 órától a KARC csapata. Bár nem a Kecskemét az esélyes, mindent megtesznek a sikerért.

– Az Esztergom egy jó csapat, nem véletlen, hogy ők a bajnoki címvédők. Sok fiatal tehetségük van, akik már a magyar válogatottban is meghatározó, húzó játékosok. Egy-két hiányposztot pedig tapasztalt játékosokkal töltenek fel. Ami most viszont a gyenge pontjuk, hogy kevés játékossal rendelkeznek – mondta Németh Krisztián, a KARC szakmai vezetője.

– Legutóbb a Budapest Exiles elleni mérkőzésen a 23-as keretből csak 17 játékos állt a csapat rendelkezésére. Azonban egy nagyon erős gárda, amelyet minőségi játékosok alkotnak – mondta.

A Kecskemét bár nem a mérkőzés esélyese, szeretnének minél tovább pariban lenni Esztergomban.

– Mi továbbra is a saját dolgainkra koncentrálunk, azt kértük a játékosoktól, hogy minden teher nélkül próbáljanak meg játszani, feszegessék a saját határaikat és koncentráljanak végig. Sajnos az idei szezonban a KARC nagyon kétarcú, szinte az összes meccsen nagyon jó első félidőt produkált, majd a második félidő elején teljesen összeomlott a csapat, mintha kicserélték volna.

A szombati mérkőzésen szeretnénk, ha a jó első félidői teljesítmény, amit a korábbi mérkőzéseken mutattunk tovább kitartanak Esztergomban.

A legideálisabb az lenne, ha nyolcvan percig pariban tudnánk lenni, és a lehető legjobb játékot mutatnánk a pályán. De olyan eredménykényszer nincs a csapaton, hogy a bajnokot otthon meg kell verni. Nagyon jó lenne pontot szerezni, szükség is lenne rá, de az olyan nyomást tenne a játékosokra, ami ugyanazt eredményezné, mint az eddigi meccseken, hogy fejben szétesünk – fűzte hozzá a szakmai vezető.

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában