labdarúgás

2021.09.13. 07:00

Nádudvaron köszörülte ki a csorbát a Mélykút

Nemesnádudvarra látogatott a Mélykút a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában. A küzdelmes mérkőzésen 3–2-re győzött a Mélykút, feledtetve a 3. fordulóbeli kisiklást.

Vincze Miklós

Fotó: Ispánovics Judit

Remekül kezdte a 2021/22-es bajnokságot a Déli csoportban a Mélykút, két forduló után két győzelemmel az élen álltak. Csakhogy jött a Borota elleni örökrangadó, és azon a találkozón a Mélykút egy kiadós zakót szedett össze hazai pályán, 0–2-es félidő után 6–0 arányban focizta le őket a vendég Borota.

Sok jót nem ígért a nemesnádudvari első negyvenöt perc sem. A 18, percben addig-addig hátráltak a vendégvédők, hogy Vinter közel húsz méterről a kapuba bombázta a labdát. A félidő zárásaként egy szögletet követően Néblt buktatták a 16-oson belül, a 11-est maga a sértett értékesítette. 2–0 volt tehát az első félidő után.

Fotó: Ispánovics Judit

Bényi József, a csapat edzője nem tudott a gárdával tartani, betegség miatt, így a helyette beugró Sztánkó Árpád feladata volt valahogy gatyába rázni a társaságot, és megakadályozni, hgoy a 0–2-es állás miatt déjá vu-érzés bénítsa a társaságot. – Az első félidőben is voltak lehetőségeink, csak míg mi kihagytuk azokat, addig a hazaiak értékesítették a sajátjaikat. A szünetben elsősorban arról győzködtem a srácokat, hogy maradjunk nyugodtak és higgyük el, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, sőt, meglehet akár a győzelem is, mert játékban semmivel sem voltunk rosszabbak, mint a Nemesnádudvar. Sikerült is feltüzelni a fiúkat, és úgy álltunk bele a második játékrészbe, hogy ponttal vagy pontokkal kell távoznunk.

A felállásban annyit változtatott Sztánkó Árpád, hogy Puczi Damiant a jobb szélről átküldte a bal szélre, hogy onnan befelé cselezéssel próbálja meg megbontani a hazai védelmet.

Ez a húzás fényesen bejött, hiszen a szépítő és az egyenlítő gólt is úgy szerezték a mélykútiak az 53. és a 67. percben, hogy ő megverte az emberét, és remek labdával szolgálta ki Horváth Zoltánt, aki egyik alkalommal sem hibázott, így alakította 2–2-re az eredményt.

A slusszpoén a 89. percben jött, akkor a hazaiak Torma Áron lábát akasztották össze a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Gyetvai Gergő magabiztosan értékesítette, így 3–2-re győzött a Mélykút.

Jól kezdtük a bajnokságot, a Borota ellen viszont katasztrofálisan játszottunk. A csapat erejét mutatja azonban, hogy fel tudtunk állni és hosszú évek után újra nyerni tudtunk Nemesnádudvaron. A keretünk a nyáron lényegesen nem változott, inkább azt mondanám, hogy végre csapatként tudtunk egymásért küzdeni és ez meghozta eredményét.

Sztánkó Árpád ugyanakkor a háláját is kifejezte a hazaiak felé. – Ezúton is szeretném megköszönni a Nemesnádudvari KSE felajánlását, ugyanis a mai meccs teljes jegybevételét az autóbalesetet szenvedett csapattársunk, Bognár Krisztián műtétjére ajánlották fel.

Fotó: Ispánovics Judit

Nemesnádudvari KSE–Mélykúti SE 2–3 (2–0)

Nemesnádudvar, 180 néző, vezette: Tóth Csaba (Minda Róbert, Fülöp József)

Nemesnádudvar: Wittmann – Magyari, Kákonyi, Vinter Z. (Mezőfi 71.), Nébl M. (Simon 86.), Vinter B., Schaffer, Fejes (Schmidt 56.), Klein, Schindler (Nébl K. 71.), Csordás (Varga 60.). Edző: Simon István

Mélykút: Molnár – Geleta, Gyetvai, Illés (Agócs 76.), Puczi, Sztánkó, Facskó (Balla 63.), Torma, Boldizsár, Horváth Z. (Dora 85.), Papp. Edző: Bényi József

Gól: Vinter Z. 18., Nébl M. 45., ill. Horváth 53., 67., Gyetvai 89.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában