labdarúgás

2021.09.04. 21:07

Legyőzte a Bugacot és maradt hibátlan a Bene

Az első két fordulóban hat pontot szerzett Ladánybene az ötvenszázalékos teljesítménnyel érkező Bugacot fogadta a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a 3. fordulóban. A mezőnyben kiegyenlített mérkőzésen biztosan nyert a sok helyzetet kidolgozó hazai gárda.

Vincze Miklós

Ladánybenei LC

Fotó: Vincze Miklós

A 9. percben a vendég Birkás Levente került helyzetbe, miután a hazai kapusról kipattant a labda, végül azonban mentett a hazai védelem. Négy percre rá Koller Dávid vágta előre a labdát a saját térfele közepéről, a vendégek indokolatlan nyugalommal figyelték a játékszer ívét, talán azt hitték, egyszerű felszabadítás, holott a labdának szeme volt, Hriazik Attila, azaz Puyol rajtolt és csapott le rá, és jobbról, tíz méterről a jobb bal alsó sarokba lőtt, 1–0. Tíz percre rá hasonló jelenet zajlott le, ezúttal Fodor Zoltán ívelt előre egy labdát a bugaci védelmi vonal mögé, Spiegelberger Tamás rajtolt rá, bevezette egészen az ötösig, ott a kilépő kapus mellett középre passzolt, Hriazik pedig öt méterről helyezhetett a hálóba, 2–0. A 25. percben a bugaci Pillók Gergő adott le egy életerős löketett 26 méterről, Faragó Ádám a helyén volt.

A 37. percben Deli Mihály eresztett meg középről, 15 méterről egy félmagas lövést, Faragó ezúttal is menteni tudott.

Az ellenakció ismét egy előreívelt labdával indult, Hriazik kapta, és egy jó csel után remek ütemben passzolt Tóth Zalánhoz, aki a kilépő Lovas Tamás mellett a jobb alsó sarokba gurított, 3–0. A 42. percben Hriazik indította Spiegelbergert, ő egy nagy, bal oldali vágta végén visszapasszolt Hriaziknak, aki közelről a bal alsó sarok mellé lőtt. Ez is ajtó-ablak helyzet volt, elégedetlenségre ugyanakkor nem volt okuk a hazaiaknak az első félidő zárásakor.

Bugac KSE
Fotó: Vincze Miklós

Rögtön kezdés után egy újabb hazai helyzet maradt ki, ezt követően lassan, fokozatosan átvette a kezdeményezést a Bugac. Az 57. percben Dömötör Sándor adott középre, ott egy játékostárs letálalta a labdát Somogyi Szilveszternek, aki tíz méterről fölé durrantott. A 61. percben Fodor Zoltán ívelését követően fejelt a berobbanó Spiegelberger közelről nem sokkal a jobb sarok mellé.

Két percre rá szabadrúgáshoz jutott a Bugac a 16-os vonaláról, Somogyi tekert a bal felső irányába, a labda azonban a lécről fölé pattant.

Egyre nagyobb volt a bugaci fölény, a hazai kontrákban azonban legalább annyi, ha nem több veszély rejlett, mint a bugaci nyomásban. A 73. percben újra Somogyi került helyzetbe, jobbról, tíz méterről leadott, félmagas lövése azonban a bal kapufáról pattant ki. Kisvártatva Birkás másodszor találta el sárga lapot érően a hazai Ludányi Mihály bokáját, így mehetett zuhanyozni. Ludányit, akinek csúnyán bedagadt a bokája, sokáig ápolták, és végül egy játékostársa vitte be az öltözőbe. Közben a pályán Somogyi tört be a jobb oldalon, középre adott labdáját Pillók azonban nagy helyzetből mellé lőtte. Két percre rá Somogyi lőhetett az ötös sarkáról, jobbról, de minden bizonnyal már ő sem hitt abban, hogy ezen a napon sikerül betalálnia, el is zúgott a labda az alsó sarok mellett. Az eredmény nem változott, így egy olyan mérkőzésen, amelyen a mezőnyben lényegében teljesen egyenrangúak voltak a felek, a kapu előtti lényesen nagyobb hatékonyságának köszönhetően a hazai gárda ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Berta Zsolt, a Ladánybene játékos-edzője: – Esélyesként vártuk a meccset, jól is álltunk bele, az első játékrészben a helyzeteinkből hármat ki is használtunk, ugyanakkor több nagy ziccert is kihagytunk, és az, hogy az első félidőben nem döntöttük el a meccset, akár meg is bosszulhatta volna magát, mert a második játékrészben már az ellenfélnek is voltuk helyzetei. De nagyon örülök, hogy a harcos Bugacot végül is magabiztosan sikerült legyőznünk, gratulálok a srácoknak. Nagyon örülök, hogy végre tizenhat csapatos a bajnokság, ez így kerek, így a normális. Ami az elvárásaimat illeti, én abban reménykedem, hogy a mezőny első felében tudunk végezni, a 4.-6. hely között. Edzünk becsülettel, hetente két alkalommal, és szeretnék a lehető legjobb eredményt kihozni magunktól.

Bálint Ernő, a Bugac edzője: – Nem találtuk a ritmust, nagyon rosszul játszottunk, remélem, hogy nem játszunk még egyszer ennyire gyengén a szezon során. El kell ismernem, ennyivel jobb volt a hazai csapat. Az első félidőben akár végleg el is dönthették volna a meccset, akkor sanszunk sem volt a góllövésre. A második játékrészben már egyenrangú ellenfelek voltunk, de akkora előnyt adtunk az első félidőben, amit nem lehetett behozni, de erről szó sem volt, hiszen még faragni sem sikerült belőle. Sok sikert kívánok a Ladánybenének.

Ladánybenei LC
Fotó: Vincze Miklós

Ladánybenei LC–Bugac KSE 3–0 (3–0)

Ladánybene, 80 néző, vezette: Horváth Béla (Bábel Sándor)

Ladánybene: Faragó – Berta (Lambizi 46.), Koller, Tóth Z., Spielberger, Fodor, Csikós (Nagy B. 64.), Györfi, Hriazik, Ludányi. (Szőrös 76.). Edző: Berta Zsolt

Bugac: Lovas (Petrovics 70.), – Fekete (Bali-Hajagos 64.), Dömötör (Vakulya 79.), Birkás, Deli, Szabó Á., Somogyi, Dányi Nagy G. 46.), Gál (Rádi 57.), Pillók, Tholt. Edző: Bálint Ernő

Gól: Hriazik a 13., 23., Tóth Zalán a 38. percben.

Sárga lap: Ludányi 55., Fodor 58., ill. Lovas 43., Pillók 44., Dömötör 58.

Kiállítva: Birkás a 75. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában