labdarúgás

2021.08.29. 21:09

Elérte a hatost a Gyömrő Szabadszálláson

A Magyar Kupa 2. fordulójában a megyei harmadosztályú csapattá visszavedlett Szabadszállás a Pest megyei első osztályban szereplő Gyömrőt fogadta. A vendégcsapat volt a találkozó esélyese, a kilencven perc során ezt igazolta is, és magabiztos győzelemmel jutott tovább.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

A szokásosnál talán kevesebben várták, hogy kifussanak a pályára a csapatok, ráadásul a szurkolók jó része Gyömrőről kísérte el a vendégeket. Rögtön az első három percben félelmetes nyomás alá helyezték a hazai kaput a gyömrőiek, akik termetre mintha átlagban a másfélszeresét tették volna ki a hazai játékosokénak – a Bács-Kiskun megyei fociszeretők régi ismerőse, a Halast és a Mizsét megjárt, termetes Steve Simtchatcha majdhogynem átlagos volt a magasságát tekintve –, ez fejpárbajok szempontjából nem sok jót ígért. A 4. percben aztán a hazaiak is veszélyeztettek, Halász kanyarított egy szögletet a léc alá, Kardosnak minden tudására szüksége volt, hogy kitolja a labdát. Egy percre rá Máruska lőtt 15 méterről, Kardos ezúttal is védett. A 10. percben egy Gergely, Rontó háromszögelés végén Gergely lőtt balról, nagy ziccerben kapura, Piránszki bravúrral, lábbal hárított. Egy perc múlva Horváth László lökete Piránszkin már túljutott, Lajos vágta ki a labdát a gólvonalról.

Tizennyolc perc telt el a meccsből, amikor az ex-szabadszállási Kiss Szabolcs azt látta a nézőtőrről, hogy a gyömrői Kiss Szabolcs küld meg egy életerős löketet a jobb alsó mellé. Három percre rá Máruska került helyzetbe, középről, 15 méterről leadott lövését azonban Kardos védte, nagy helyzet volt. A másik oldalon Lajos adta el hátul a labdát, Horváth László balról rávezette Piránszkira és lőtt, a hazai kapus éppen annyira ért bele a labdába, hogy az nem a hálóba, hanem a felső lécre pattant. Huszonnyolc telt el, amikor Gergely egy nagy szóló után Rontóhoz passzolt, aki jobbról, közelről a rövid sarokba lőtt, 0–1. A középkezdést követően Máruska bombázott a vendég kapura a felezővonlalról, a léc alól ütötte ki Kardos a labdát. A 35. percben Bartha Horváth László eresztett meg egy bombát a hosszú fölső sarok irányába, Sztakó fejelte ki a játékszert. Két percre rá egy hazai védő túl sokáig cipelte a labdát, szerelték, és egy passz után Bartha lőtt a kapu jobb oldalába, 0–2. A hátralévő percekben előbb Gergely, majd Horváth László nagy lövését mentette bravúrral Piránszki. Az első játékrészben nagyot küzdött a hazai gárda, de érezhető volt az osztálykülönbség, amely elsősorban a különböző játékhelyzetekben mutatott reakcióidőben mutatkozott meg a vendégek javára.

Fotó: Vincze Miklós

A második játékrész elején újra Horváth László bombázott, a labda azonban nem a hosszú fölsőben kötött ki, hanem a felső lécről visszapattant. A 49. percben Kotliár tört be a vendég 16-osra a bal oldalról, éles szögből leadott, a ficakba tartó lövését Kardos mentette. A hazaiak nagy erőfeszítéseket tettek a szépítés érdekében, és bár igazi nyomást nem is sikerült gyakorolni a gyömrőiekre, megnyílt a tér a vendégkontrák előtt. Kettő ilyenből hamar rövidre is zárták a meccset. A 60. percben Gergely hozta föl a jobb oldalon a labdát, remek ütemű labdáját Pintér passzolta közelről a hálóba, 0–3. Három perc múlva lemásolták a találatot a vendégek, akkor Rontó gurított a hosszú sarok irányába, és a berobbanó Matyó lőtt három lépésről a hálóba, 0–4. A 64. percben Máruska ígéretes beadását követően Sztakó fejelt mellé. Két percre rá Jámbor fejelt közelről, lendületből, Piránszki nagyot mentett.

A 68. percben Gergely tört be jobb oldalról, középre nézett, és mivel nem volt ízlése szerinti ütemben érkező játékostárs, a hosszú sarokba pöccintett, 0–5. Két alkalommal került Kotliár gólhelyzetbe, de mind a kétszer túlcselezte magát. A 83. percben Szegedi adott be remek ütemben a jobb oldalról, Molnár lövése még lepattant a hazai védőkről, Jámbor ismétlése azonban a kapuban kötött ki, 0–6. Az eredmény már nem változott, ilyen arányban is megérdemelten nyertek a gyömrőiek, akik holnapunk kérdésére elárulták, hogy a főként helyieket foglalkoztató csapat csatakiáltásában szereplő huszonkettő-harminc nem más, mint Gyömrő irányítószáma.

Pandur László: – A pozitívummal kezdeném, büszkék lehetünk arra, hogy a Szabadszállás a Magyar Kupában ilyen messzire még soha nem jutott el. Csodát tenni azonban nem sikerült, noha én bevallom, reménykedtem benne.

A Gyömrő erős, jó csapat, komoly kihívás lett volna még a két héttel ezelőtti Szabadszállási gárdának is, amely a továbbjutást kiharcolta, a megye hármas keretünknek azonban túl nagy falatnak bizonyult.

Jó hatvan percig tudtuk velük partiban lenni, hiszen addig bírtuk erővel, és az eredmény talán lehetett volna szorosabb is, ha a helyzeteinket – rossz szokásunk szerint nem packáztuk volna el. Nem volt célunk beállítani a Jánoshalma-Monor meccs gólkülönbségét, de sajnos sikerült. Ugyanakkor büszke vagyok a srácokra, hősiesen küzdöttek egy erősebb ellenféllel szemben. A Gyömrőnek további sok sikert kívánok a kupában.

Molnár Tamás: – Tudtuk, hogy a Szabadszállás kerete lényegesen meggyengült az előző fordulóhoz képest, ahogy azt is, hogy ma már csak a megye háromban szerepel a csapat, ezzel együtt megtiszteltük a hazaiakat azzal, hogy nem vettük kötelező győzelemnek a meccset, maximálisan készültünk a mérkőzésre, és a mérkőzésen is végig maximális erőbedobással játszottunk. Az elején nehéz volt a dolgunk, látszott, hogy egy jó erőkből álló, szervezett kis csapat van itt, de a végére sikerül játékban és erőnlétben is felülmúlnunk őket. Továbbjutottunk, örömmel utazunk haza, a szabadszállásiaknak pedig gratulálunk, nagyot küzdöttek, és sok sikert kívánunk az építkezéshez, az újjáépítéshez.

Szabadszállási SE–UFC Gyömrő 0–6 (0–2)

Szabadszállás, 120 néző, vezette: Virág András (Szabó Dániel, Juhász Szabolcs)

Szabadszállás: Piránszki – Lajos, Torgyik, Kotliár, Máruska, Horváth R. (Jóni 75.), Szigeti (Palotay 57.), Vincze (Varga Á. 88.), Sipos, Halász (Tóth A. 75.), Sztakó. Szakmai igazgató: Pandur László

Fotó: Vincze Miklós

Gyömrő: Kardos – Habram (Németh 70.), Matyó, Bartha, Kiss Sz., Pintér (Jámbor 66.), Gergely (Molnár T. 78.), Rontó (Fekete 78.), Hevesi, Simtchatcha, Horváth L. (Szegedi 78.) Játékos-edző: Molnár Tamás

Gól: Rontó a 28., Lajos (öngól) a 37., Pintér a 60., 69., Horváth L. a 63., Jámbor a 83. percben.

Sárga lap: Torgyik 81., ill. Habram 26., Bartha 68.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában