kézilabda

2021.05.07. 06:55

Minden pontra szüksége lenne a KNKSE-nek

Szombaton 16 órás kezdéssel az ötödik helyen álló Pénzügyőr SE-t fogadja hazai környezetben a GBB ZRT. Kecskeméti NKSE az NB I./B Keleti csoport 20. fordulójában.

Nyitray András

Nyernie kellene a KNKSE-nek

Fotó: Bús Csaba

A kecskemétieknek rettentően fontos lenne begyűjteni mindkét pontot ezen a találkozón, ugyanis egyre fogynak a fordulók, és jelenleg a tizedik, már kiesést jelentő pozíciót foglalják el. Az MKSZ idei versenykiírása alaposan átalakítja az NB I./B következő idényét, hiszen csak az első hét őrzi meg tagságát auto­matikusan, a nyolcadik és kilencedik még osztályozót játszhat, alattuk viszont az NB II-be esnek ki a csapatok. A KNKSE hátránya jelenleg öt pont a kilencedik, emellett egy mérkőzéssel többet játszó Szegeddel szemben, így már bravúrok is feltétlen szükségesek ahhoz, hogy eséllyel vegyék fel a harcot az osztályozóért.

– Ezen a héten csak a Pénzügyőrre koncentrálunk, nem foglalkozunk a többi csapattal, gondolok itt a Tempóra és a Szegedre – mondta Mátrai Péter, a KNKSE vezetőedzője.

– A legfontosabb most az, hogy ezt a mérkőzést valahogyan megnyerjük, amihez természetesen bravúr is kell. Mindent meg fogunk ezért tenni, bízom abban, hogy minél több szurkoló kijön, illetve segít majd nekünk a lelátóról. Minden tudásunkra szükség lesz, elválik, hogy ez mire lesz elég.

Nyernie kellene a KNKSE-nek
Fotó: Bús Csaba

A Pénzügyőr nagyon jó erőkből áll, rengeteg korábbi fradista, illetve Pest környéki játékos szerepel náluk. Futós, mozgékony csapat, erre készültünk, hogy ebben fel kell vennünk velük a ritmust, illetve meg kell akadályoznunk, hogy lendületbe jöjjenek. Most is fontos lesz, hogy minimalizáljuk a technikai hibáinkat. Bizakodunk, hogy talán visszatérőink is lesznek a hajrában, de konkrétumokról nem tudok beszámolni még ennek kapcsán. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, de egyelőre nem nézegetjük a tabellát. Minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy azt meg akarjuk nyerni, aztán majd júniusban meglátjuk, ez mire lesz elég. Addig nem is szabad számolgatni, más csapatokra figyelni, csak magunkkal kell foglalkozni, illetve pontokat gyűjteni – tekintett előre Mátrai Péter vezető­edző.

A Pénzügyőr SE elleni találkozón már újra szurkolók előtt léphet pályára a GBB ZRT. Kecskeméti NKSE, a belépéshez viszont védettségi igazolvány szükséges, míg a 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett mehetnek be a Messzi István Sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában