labdarúgás / galériával

2021.05.02. 22:09

Az SC Hírös-Ép bemutatta, hogyan lehet kiélezett meccset négy góllal nyerni

A huszonegy kör után 43 ponttal éllovas Nyárlőrinc a 38 ponttal a 4. helyen álló SC Hírös-Épet fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 22. fordulóban. A mérkőzés csak látszólag sima, ugyanakkor megérdemelt vendéggyőzelmet, és a fölényes számszerű különbség dacára óriási csatát hozott.

Vincze Miklós

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, hamar kialakultak a párok, és a biztosított védelmek, emiatt az első negyedórában helyzet nem is igen lett. A 16. percben egy jobbról érkező bepasszt követően Parázs lőtt jobbal, Balla védett. Négy percre rá Farkas küldött jobbról egy remek keresztlabdát Lakatosnak, akinek a balról leadott lövését Farkas védte. A félidő derekán kisszögletből Rékasy kapta a labdát, továbbtolta a 16-oson belülre, Forgó tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt, 0–1. Ha lehet, még nagyobb fokozatba kapcsolt a hazai gárda, szerettek volna mielőbb egyenlíteni, helyzeteket azonban nehezen tudtak kidolgozni.

A 33. percben álltak a legközelebb az egyenlítéshez, akkor Horváth Balázs lőtt két csel után a 16-os sarkáról ballal a hosszú felső sarok mellé. Továbbra is kevés volt a helyzet, nagy volt a tempó, a 40. percben aztán növelte előnyét a kecskeméti gárda. Háry ívelt át szögletet a hosszúra, onnan Kertész fejelte vissza a labdát középre, és Dani a hálóba bombázott, 0–2. Három percre rá nagy bedobás után Sudár tört be balról az alapvonalon a hazai büntetőterületre, középre adását követően Háryhoz került a labda, aki térült-fordult, majd tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0–3. Ami a 40. percig nehéz feladatnak tűnt a hazaiak számára, a mérkőzés megfordítása, az az első félidő végén hirtelen, három perc alatt szinte reménytelenné küldetéssé nehezedett.

A Nyárlőrinc erről azonban nem volt hajlandó tudomást venni, óriási lendülettel kezdték a második játékrészt a mielőbbi szépítés érdekében. A 47. percben Farkas lőtt két csel után jobbról a hosszú sarok mellé. Hat percre rá Horváth Balázs kapuba tartó szögletét Farkas Gaszton mentette bravúrral szögletre, a következő szögletet követően Horváth ollózva igyekezett szépíteni, egy védő fejjel tisztázott a gólvonalról. A 62. percben Bali küldött meg 28-ról egy bombát szabadrúgásból, a labdája ravaszul csapódott lefelé, de későn. Két percre rá Horváth Balázs lépett ki remek ütemben, de a vendégek kapusa két kísérletét is bravúrral mentette. A 64. percben aztán megszületett a gól – csakhogy a másik oldalon.

Egy vendég kontra során Laczkó nyargalt el a jobb oldalon, középre beadott passzát Lantos elegánsan helyezte a kilépő Balla fölött a léc alá, 0–4. A hazai akarás heve mit sem csökkent, ezt az is bizonyította, hogy a 67. percben egy szabadrúgás után egy pillanat alatt szinte elszabadult a pokolt, hatalmas lökdösődés alakult ki, akár egy jégkorong meccsen, berohantak a kispadok is, a játékosaikat csillapítandó, volt, aki az ellenfelet kereste, a többség viszont nyugtatni, fékezni igyekezett az elszabadult indulatokat. A tömegjelenetet a játékvezető végül feloszlatta, majd Danit utánrúgásért kiállította. Ezt követően még jobban beszorult a vendégcsapat, és bár a hazaiak mindenáron igyekeztek legalább kozmetikázni az eredményt, helyzetig ritkán jutottak el, ha pedig eljutottak, az SC Hírös-Ép káprázatos formát kifogó kapusa akadályozta meg a hazai gólt, ha kellett vetődéssel, ha kellett, robinzonáddal, ha kellett, kifutással. Az öt perc ráadás sem hozott változást, így maradt a 0–4. Ilyen arányban is megérdemelten győzött a helyzeteivel remekül gazdálkodó, a mezőnyben is tetszetősen játszó SC Hírös-Ép. A hazaiak ugyanakkor bemutatták, hogyan lehetséges, hogy egy csapat hazai pályán 4–0-ra kikap, mégis emelt fővel jöhet le a pályáról, hiszen az utolsó percig mindent elkövetett.

Kemenes György, a Nyárlőrinc edzője: – Ma nekünk semmi nem jött össze, ezt láthatta mindenki, aki ma kint volt és szurkolt. Az eredmény dacára büszke vagyok a csapatomra azért, ahogyan a szívét kitette a pályán, és azért is, ahogyan vert helyzetben is futballozott. Nekünk semmi nem sikerült, minden kísérletünk elment a kapufa mellett, a vendégek pedig szórták a gólokat. Ez van, ilyen a futball. Ám a mai nappal vége a hétnek, a jövő héten új hét kezdődik. Megyünk tovább, dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat.

Kitl Zoltán, az SC Hírös-Ép játékosedzője: – Levontuk a következtetéseket az előző heti meccsünkből, amely csak egy kisiklás volt, hiszen a csapatunk ma megmutatta, hogy mit is tud. Nagyon kellett már egy idegenbeli győzelem egy rangadón. Idegenben négyet rúgni, és kapott gól nélkül lehozni a meccset, ez önmagáért beszél. Sajnos a mérkőzés képét elcsúfította egy kis kakaskodás, sajnálom, ez az én értékrendembe nem fér bele. De nagyon örülök, hogy sikerrel jártunk, büszke vagyok a csapatra, megdolgoztunk ezért a sikerért, és úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Bizakodva várjuk a folytatást.

Nyárlőrinci LSC–SC Hírös-Ép 0–4 (0–3)

Nyárlőrinc, v: Ézsiás Gábor (Borbényi Miklós, Viskovics László)

Nyárlőrinc: Balla – Mohácsi, Palatinus, Sajtos (Sáfrány 49.), Tóth R., Horváth B. (Bognár 74.), Nyúl, Németh, Farkas, Lakatos, Orosz (Bali 49.) Edző: Kemenes György

SC Hírös-Ép: Farkas – Kiss B., Dani, Laczkó, Sudár (Kitl 76.), Parázs, Háry (Sallai 70.), Rékasy (Lantos 60.), Forgó, Kertész, Horváth T. Játékos-edző: kitl Zoltán.

Gól: Forgó a 23., Dani a 40., Háry a 43., Lantos a 64. percben.

Sárga lap: Németh a 36., Palatinus a 44., Bognár a 95., illetve Háry a 49., Kertész a 75. percben.

Kiállítva: Dani a 67. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában