galériával

2021.04.03. 19:47

Nagy csatában győzött Fülöpjakabon a Szank

A forduló előtt a 12. helyezett Fülöpjakab a 3. helyen álló Szanki Olajbányászt fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 18. fordulóban. A küzdelmes, végig kiegyenlített mérkőzést a vendégek nyerték.

Vincze Miklós

Fülöpjakab Szank foci Fülöpjakab Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/04/03

Fotó: Mediaworks

Bár a két csapat között a helyezései alapján jelentősnek tűnik a különbség, előzőleg mind a két fél kiegyenlített mérkőzésre számított, egyrészt mert az ősszel is szoros meccset vívtak a csapatok (Szankon 4–4-re végeztek), másrészt meg mert mindkét oldalon rengeteg volt a hiányzó, jellemző, hogy mindkét kispadon egy-egy, nem is teljesen száz százalékos értékű cserejátékos árválkodott, afféle biztonsági tartalékként.

A 9. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, a lövése előtt felnéző, tehát tudatos megoldást választó Vakulya Gergely a saját térfeléről küldött egy felszabadító rúgást, egyenesen a vendégek kapujába, 0–1. A középkezdés után azonnal egyenlítettek a vendégek, egy kapu előtti kavarodást követően Kormányos Roland helyezett a jobb alsó sarokba, 1–1. Öt percre rá a vezetést is megszerezték a vendégek. Egy nagy bedobást követően – igaz, a Fülöpke pályáján egy átlagos bedobás is nagy bedobásszámba megy – vagy fél tucatnyian ugrottak föl egyszerre a labdáért, Cserényi Nobert volt az, aki a tömegből kiemelkedve a hazai kapus fölött a hálóba csúsztatott. A 19. percben a hazai Fehér Imre eresztett meg jobbról egy életerős löketet, Felföldi Gábor nagyot védett. Négy percre rá Mizsei küldött egy nagy bombát szintén a jobb oldalról az oldalhálóba. A 32. percben Fehér adott le jobbról, éles szögből egy nagy lövést, a labda azonban nem a bal felsőben kötött ki, hanem a kapufáról pattant ki. Ezután Mizsei próbálkozott két bombával, mindkétszer a jobb alsót célozta, Felföldi mindkétszer vetődve hárított. A 38. Mizsei végezhetett el szabadrúgást, lövésébe egy védő feje is beleért, a labda a jobb kapufán csattant. A 44. percben Cserényi eresztett meg középről egy életerős lövést, Görög Tibor vetődve mentett. Az ellentámadásból Baráth I. László passzát követően Fehér lőhetett 14 méterről, a labda a bal alsó sarok mellett suhant el.

Az újrakezdés után szép akcióból talált be a kapuba a Fülöpéke, Mizsei adott be és Borbély Balázs bombázott a kapuba, csakhogy a gólt lesállás előzte meg. Az 52. percben Kormányos Roland szabadrúgását követően védett vetődve a hazai portás. A 65. percben Baráth I. szerzett labdát, kitette a jobb oldalra Mizseinek, aki éles szögből nagy erővel lőtt, Felföldi beleért ugyan a labdába, ám az így is a hosszú sarokba vágódott, 2–2. Két percre rá Mizsei adott be jobbról, a berobbanó Kürtösi azonban fejjel nem találta el elég hatékonyan a labdát. A 70. percben egy vendég ívelés csattant a jobb oldali kapufán. A 77. percben Rávai Dezső kapott egy remek ütemű indítást, a bal oldalon elviharzott, majd a 16-osról elegánsan helyezett a hosszú sarokba, 2–3. Kürtösi szögletét követően Oroszi Gábor robbant be, de a jobb sarok mellé lőtt. A 84. percben büntetőhöz jutott a hazai csapat, Mizsei higgadtan helyezett a kapu bal oldalába, 3–3. Nyílt maradt a meccs, érezhető volt, hogy mindkét fél szeretné a maga javára eldönteni. A 88. percben egy rossz passz miatt hiúsult meg egy ígéretes hazai akció, az ellentámadás végén Cserényi nagy gólt lőtt a bal felső sarokba a hazai 16-osról, 3–4-re alakítva az állást. Zárásként a vendég Kovács Sándor lőtt szabadrúgásból, középről, a léc alá tartó bombáját Görög hárította. Újabb gól már nem esett, a két becsületesen küzdő fél csatájában eggyel több gólt szerzett a Szank, így megérdemelten győzött.

Kürtösi Szabolcs, a hazaiak csapatkapitánya: – Jó kis mérkőzést vívtunk, sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Érzésem szerint egy kicsivel több helyzetünk volt, a vendégek azonban jobb százalékban használták ki a lehetőségeiket. Rúgtunk egy lesgólt, volt két kapufánk, akartunk, harcoltunk, érzéseim szerint jobbak voltunk, a Szanknak viszont jobban jött ki ma a lépés. Ráadásul mi ezúttal is kaptunk az idei évben ránk jellemző módon két, három olyan gólt, ami nagy potyának minősül. Ennyit azért nem bír el a csapat.

Kormányos Roland, a vendégek csapatkapitánya: – Nehéz Fülöpjakabon játszani, hiszen nagyon kicsi a pálya. A Fülöpkével egyébként rendre sok gólos meccset szoktunk játszani, így lett ez ma is. Úgy érzem, hogy a rengeteg hiányzó miatt tartalékos csapatunk ma mindent elkövetett a siker érdekében. Volt egy kis szerencsénk is, de annak van szerencséje, aki tesz is érte. A hazaiak is küzdöttek, hajtottak, viszont érzésem szerint ma egy góllal jobbak voltunk.

Fülöpjakab SE–Szanki OBSE 3–4 (1–2)

Fülöpjakab, vezette: Juhász Tamás (Baranyai Dávid, Bánáti Adrián)

Fülöpjakab: Görög – Fődi, Giljon, Szabó Á., Borbény (Küprtösi 60.), Vakulya, Baráth I., Baráth II., Oroszi, Fehér, Mizsei.

Szanki OBSE: Felföldi – Pusztafi, Cserényi, Piszmán, Kovács S., Slezák (Sipos-Szabó F. 48.), Kormányos, Rávai, Sipos–Szabó Cs., Kiss R., Segesvári.

Gól: Vakulya a 9., Mizsei a 65., 84., illetve Kormányos a 10., Cserényi a 15., 88., Rávai a 77. percben.

Sárga lap: Vakulya 53., Mizsei 55., illetve Cserényi 45. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában