kézilabda

2021.04.28. 07:28

Edzőváltás a Kecskeméti NKSE kispadján

A PC Trade Szeged elleni, az elmúlt hétvégén elszenvedett vereség után úgy döntött a női kézilabda NB I/B-ben szereplő GBB Zrt. Kecskeméti NKSE vezetősége, hogy új edzővel a kispadon vág neki a bajnokság hajrájának. Az eddigi vezetőedzőt, Varga Józsefet az ifjúsági és az NB II.-es csapat vezetőedzője, Mátrai Péter váltja fel a kispadon.

Vincze Miklós

GBB ZRT Kecskeméti NKSE- PC Trade SZNKE Női NBI/B kézilabda mérkőzés, Messzi István Sportcsarnok

Forrás: baon.hu

Fotó: BUS CSABA

A PC Trade elleni vereség volt az, amelyet követően úgy érezte a Kecskeméti NKSE vezetősége, hogy lépnie kell. A GBB Zrt. Kecskeméti NKSE az idei esztendőben lejátszott tizenhét bajnoki mérkőzéséből öt találkozót nyert meg, és tizenkettőt elveszített, és ezzel a teljesítményben a tizenkét csapatos mezőnyben jelenleg a 10. helyen áll.

– Az elmúlt időszak sikertelenségének következménye a kedden közölt döntés – indokolta meg a lépést az egyesület honlapján kiadott közleményben Veress Zsuzsanna, az egyesület elnöke. – Sajnos be kellett látnunk, hogy az eddigi formában a csapat és a vezetőedző nem tud együttműködni ezért döntöttünk úgy, hogy nagy változásra van szükség. Tény, hogy nehéz volt az elmúlt fél év, a vírushelyzet nem könnyítette meg sem az edző, sem a játékosok dolgát. Ez alól azonban nem volt kivétel a többi csapat sem, ez nem lehet mentség az előző hónapok rossz teljesítményére. A kedd délutáni edzésen elmondtam a csapatnak, hogy továbbra is cél a bent maradás, ehhez azonban az kell, az a jogos elvárásunk, hogy mindenki 110%-ot nyújtson az előttünk álló mérkőzéseken, kifogás nélkül. Én azt remélem és úgy gondolom, hogy nem lehetetlen ez a feladat.

– Nagyon nehéz mérkőzések állnak előttünk, de minden tudásommal azon leszek, hogy bent tartsam a csapatot – nyilatkozta Mátrai Péter szintén az egyesület honlapjának az előtte álló kihívással kapcsolatban. – Ehhez természetesen szükség lesz a lányokra is. Minimum négy meccset meg kell nyernünk, maximális teljesítményre lesz szükség minden meccsen 60 percen keresztül, mindenkitől. Csak úgy sikerülhet, ha emelt fővel játsszunk, küzdünk a végletekig, nem adjuk fel egy-egy hiba után. Kedd délután megtartottam az első edzést, mindenki jól dolgozott, de arra van szükség, hogy ezt a meccsekre is át tudjuk vinni, csak úgy van értelme – nyilatkozta a felnőtt csapat élére frissen kinevezett edző.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában