kosárlabda

2021.04.13. 13:59

A Jászberényt fogadja szerdán a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét

A férfi első osztályú kosárlabda bajnokság play-out fázisában, annak is a 3. fordulójában a hat csapatos mezőny sereghajtóját, a Jászberényi KSE gárdáját fogadja szerdán 17 órai kezdettel a Messzi István sportcsarnokban, továbbra is zárt kapus mérkőzésen a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét. Az alapszakaszban a KTE a jászságiakat kétszer is legyőzték.

Vincze Miklós

Váradi Kornél (középen) taktikai utasításokat ad

Fotó: Bús Csaba

Január elején hazai pályán 96–82-re győzte le a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét a szerda eseti ellenfelét, a jászberényi találkozón pedig 90–74 arányban diadalmaskodtak a jászságban a hírös városiak. Váradi Kornél és együttese azonban tisztában van azzal, hogy maximális koncentrációra van szükség a kiesés elől menekülő Jászberény ellen annak érdekében, hogy sikerrel vegye a kecskeméti csapat ezt az akadályt.

A Jászberényi KSE a bajnokság play-out szakaszában eddig egy meccset játszott, a Kaposvár vendégei voltak április 3-án, és 78-63-ra alulmaradtak. Azóta nem játszottak tétmeccset, így valamivel talán frissebben érkezhetnek a szerdai mérkőzésbe, ám a statisztikák a kecskemétiek mellett szólnak.

Váradi Kornél vezetőedző szerint a maximális koncentráció és a fegyelmezettség lehet az újabb siker kulcsa.

– Nehéz menetelésben vagyunk, heti két meccset játszunk, és ezek mind nagyon fizikálisak – ecsetelte a feladat nehézségét a kecskemétiek mestere.

– A mögöttünk álló hétvégén egypontos győzelmet arattunk egy szoros meccsen a Kaposvár ellen, ez nagyon jót tett a csapat önbizalmának. A Jászberény egészen biztosan kettőzött erővel fog játszani, számukra ugyanis élet-halál harc minden meccs annak érdekében, hogy elkerüljék a kiesést. Nem szabad tehát kényelmesnek lennünk, a feldobástól kezdve oda kell tennünk magunkat védekezésben és támadásban egyaránt. Kellően agresszív védekezés, a kulcsjátékosaik kikapcsolása lesz a legfontosabb, hogy aztán a mi akaratunk tudjon érvényesülni, és be tudjuk húzni az újabb győzelmet, ahogy azt már korábban is tettük ellenük. Mindenki egészséges, teljes kerettel várhatjuk az összecsapást – tette hozzá Váradi Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában