labdarúgás megye I.

2021.03.27. 07:00

Hatpontos meccs Félegyházán

Ezen a hétvégén a 21. forduló mérkőzéseit vívják meg a csapatok a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az ugyanakkor máris tudható, hogy két meccs biztosan elmarad, a Kecskeméti LC–Tiszakécskei LC II. és az Akasztó FC–Jánoshalmi FC találkozót későbbi időpontban fogják lejátszani.

Munkatársainktól

Forrás: baon.hu

Szombat, 15 óra

Kiskunfélegyházi HTK–Kalocsai FC

Kecskemét, Műkertváros.

V.: Vörös Gábor (Suba Zoltán, Tasnádi Dávid).

Némedi Norbert, a KHTK edzője: – Az ősszel egy nem túl pozitív mérkőzést játszottunk Kalocsán, amit most nagyon szeretnénk kompenzálni. Bizakodva várjuk a hétvégi találkozót, és természetesen hazai pályán a három pont megszerzése a célunk. A tabellán mindössze egyetlen pont a különbség a két csapat között a Kalocsa javára, de ha győzünk, akkor helyet cserélünk a tabellán. Éppen ezért nagyon fontos ez a találkozó számunkra.

Kohány Balázs a Kalocsa játékos-edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, hiszen a mezőny egyik legjobb csapatával játszunk, amely ráadásul nyilvánvalóan jó formában is van. Viszont nagy bennünk a bizonyítási vágy, mert régen tudott nyerni a csapat Kiskunfélegyházán. Nekem edzőként még nem is sikerült, mert ezekben a párharcokban mindig a hazai csapat került ki győztesen. Ezért úgy állunk hozzá ehhez a meccshez, úgy készülünk, hogy miért ne most fordulhatna ez meg. A két csapat jól ismeri egymást, de próbálunk a korábbiaknál is alaposabban felkészülni a Félegyházából. Bízom abban, hogy a hétvégi elmaradt mérkőzésünk miatt nem estünk ki a ritmusból. Egy hiányzónk biztosan lesz a karantén miatt, aki alapember. Ennek ellenére pontot, de inkább pontokat szeretnénk szerezni. Erre egy nyílt, támadó focival készülünk.

Fotó: baon.hu

Harta SE–Kiskőrösi LC

V.: Ézsiás Gábor (Herceg Tamás, Horváth Viktor).

Csehi Tamás, a Harta játékos-edzője: – Az elmúlt heti mérkőzésünk nagyon nem jól sikerült. Hét közben alaposan átbeszéltük a srácokkal az elkövetett hibákat, amelyeken mindenképpen próbálunk változtatni. A mostani, Kiskőrös elleni találkozón rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, mert egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, de látom a motivációt a fiúkban, ahogy azt is, hogy a Lajosmizse elleni vereséget nagyon szeretnék kijavítani. Ráadásul a Kiskőrössel szembeni őszi vereségért is szeretnénk revansot venni. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni a pályán, és azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Remélem, sikerülni fog.

Kecel FC–Lajosmizsei VLC

V.: Bosnyák Sándor (Borbényi Miklós, Váczi Levente).

Kis Péter, a Kecel edzője: – Bízom abban, hogy az elmúlt hét végi győzelemre ezúttal is győzelem jön. Igaz, egy olyan csapatot fogadunk, amely meglehetősen masszívan védekezik, illetve van nekik egy rendkívül gólveszélyes játékosuk is, Kiss László személyében. Ennek ellenére bízom abban, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

FADDIKORR-Kiskunhalas–Szabadszállási SE

V.: Hagymási Attila (Vén Krisztián, Korsós Péter).

Agócs Zoltán, a Faddikor-Kiskunhalasi FC vezetőedzője:

– A karanténban lévő játékosaink közül van, aki már játékra kész lesz a hétvégére, és bízom abban, hogy a sérültek közül is minél többen fel fognak épülni a ma délutáni mérkőzésig. Az utolsó két fordulóban sajnos nagyon kevés játékos állt a rendelkezésemre, emiatt bízom abban, hogy végre bővül a játékra fogható keretünk. Ezúttal is tisztes, becsületes helytállást várok el a fiúktól. A Szabadszállás keretét nagyon jó labdarúgók alkotják, és ha az utolsó fordulókban nem úgy alakultak számukra az eredmények, ahogy azt előzőleg szerették volna, az biztos, hogy Kiskunhalason ki akarják köszörülni a csorbát és bizonyítani szeretnének. Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk.

Vasárnap, 15 óra

Kerekegyházi SE–Bácsalmási PVSE

V.: Dobai János (Bartucz Tamás, Szeles Ádám).

Kovrig Ákos, a Kerekegyháza játékos-edzője: – Sajnos az egész tavaszunk nehézségekkel teletűzdelt, a koronavírus-betegségek miatt nagyon kevés létszámmal tudtunk dolgozni a héten. De bízom abban, hogy azt a formát, amit két hete mutattunk, amikor 1–0-ra kikaptunk a Jánoshalmától idehaza, nem visszük át erre a hétvégére. Fontos lenne, hogy a gyerekek önbizalommal menjenek ki a pályára vasárnap és meg tudják valósítani, amit várunk tőlük. Természetesen a három pontot szeretnénk itthon tartani, mert nagyon nagy szükségünk lenne rá. Így készülünk, várjuk a mérkőzést. Én nagyon bizakodó vagyok a tekintetben, hogy hasonlóan küzdelmes mérkőzést tudunk játszani, mint a Jánoshalma ellen, és akkor itthon tudjuk tartani a három pontot. Azzal tisztában vagyunk, hogy a Bácsalmásnak több vajdasági játékosa van, a képességeik és a minőségük jobb, mint a mieinké, de mi megpróbáljuk felvenni a kesztyűt és harcolni a pontokért. Nincs más választásunk, csak a három pont. Nagyon nagy szüksége lenne a csapatnak egy olyan győzelemre, ami lökést adhatna a következő meccsekre.

Teslic Igor, a Bácsalmás edzője: – Ez lesz a harmadik mérkőzésünk, amit idegenben játszunk, és több mint 100 kilométerre kell utazzunk, ez egy kicsit megterhelő. Ami viszont nagyobb probléma, hogy a Tiszakécske elleni meccsen két meghatározó játékosomat kiállították, plusz további két focistám sérülés, illetve egyéb okok miatt nem áll majd rendelkezésemre, ezeknek is köszönhetően, valamint annak is, hogy Kerekegyházán egy nagyon szűk kis pálya van, nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. De természetesen, mint mindegyik ellenfél ellen, a győzelemért fogunk játszani. Szeretném, ha visszatérnénk a korábbi nyerő­szériánkhoz, amivel csatlakozhatunk az élmezőnyhöz, mert az én csapatomnak ott a helye, szerintem. Tavaly kétszer játszottunk a Kerekegyházával, sajnos mindkét alkalommal kikaptunk. Az egyik kupameccs volt idegenben, akkor 2–1-re nyertek, utána hazai pályán 1–0-ra vesztettünk. Olyan mérkőzésen, aminek az első félidejében a legjobb játékot nyújtottuk, de sajnos kimaradtak a helyzeteink, utána pedig a mérkőzés hajrájában, amikor emberelőnyben volt a Kerekegyháza, belőtte a győztes gólt. Vissza szeretnénk nekik vágni, ezért elszántan készülünk, bár szűkített kerettel.

Fotó: baon.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában