kézilabda

2021.01.21. 07:04

A Kecskeméti NKSE idei első meccsére készül

Csütörtökön Liga Kupával nyitja a szezont a GBB Zrt. Kecskeméti NKSE NB I./B-s női kézilabdacsapata. A Kecskemét idegenben mérkőzik a PC Trade Szegedi NKE ellen. A találkozó előtt Jámbor-Herceg Rékával, a Kecskemét át­lövőjével beszélgettünk.

Kovács Nóra

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Vasas Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 1. forduló Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Fotó: BUS CSABA

– Decemberben játszottak utoljára mérkőzést. Milyen menetrenddel folyt utána a munka?

– Decemberben az ünnepekkor pihentünk két hetet, január elején pedig megkezdtük a felkészülést, ahol sajnos rögtön a negyedik napon karanténba került a csapat. Most a héten kezdtünk edzeni, és csütörtökön már egy Liga Kupa-­mérkőzéssel kezdjük a szezont, jövő héten pedig három meccsünk is lesz.

– Mennyire nehezíti meg a Covid a munkájukat, hogy ritmusban tudjanak maradni?

– Nagyon nehéz így felkészülni, minden nap kérdéses, hogy megrendezik-e az adott mérkőzést, amire készülünk, úgyhogy nagyon nehéz. Ez a legrosszabb benne, hogy nem lehet előre kiszámítani, mikor mi fog következni.

– Így mik lehetnek a célok a bajnokságban és a Liga Kupában?

– A Liga Kupát inkább a felkészülésre használjuk fel, főleg így, hogy rögtön az elején karanténba kerültünk. A bajnokságban pedig mindenképpen az első hét között szeretnénk lenni, amely a biztos bennmaradást jelentené a csapat számára.

– Csütörtökön a Szeged ellen mérkőznek, hogyan készülnek ellenük?

– Ezt inkább felkészülési meccsként fogjuk fel, persze nyerni szeretnénk, ez lesz az első mérkőzésünk, de konkrétan nem készülünk a Szeged ellen, hogy ők mit játszanak.

– Még ha egy felkészülési mérkőzésként is tekintenek a találkozóra, mire kell figyelni ellenük?

– A Szeged egy gyors csapat, tehát mindenképpen a visszarendeződésünkre, a védekezést kell összeszedni, ami egyébként a tavalyi évben problémás is volt a csapat számára. Szerintem ezt kell gyakorolnunk ellenük.

– A féléves teljesítményüket hogyan értékelni?

– Nagyon jól kezdtük az évet. Ott az első néhány mérkőzés rendkívül jól sikerült. A végére egy kicsit elfáradtunk és nem úgy sikerültek a meccsek, ahogy azt szerettük volna. Remélem, jól jött a csapatnak a pihenő, és így most újult erővel tudjuk magunkat belevetni a munkába, hogy a kitűzött célokat véghez tudjuk vinni és ugyanazt a formánkat tudjuk majd mutatni a tavaszi szezon során is, mint a bajnokság kezdetekor tettük.

– Melyik az a mérkőzés, amit kiemelne az őszi szezonból? Aminél maximálisan azt sikerült teljesíteni, amit elterveztek a találkozót megelőzően.

– Azt gondolom, hogy a Vasas SC elleni mérkőzést kellene kiemelnem, amit a Messzi István Sportcsarnokban játszottunk szeptember elején. Ez az első bajnoki mérkőzésünk volt a szezonban. Igaz, 32–35-re a fővárosi csapat győzött – mely vezeti az NB I./B Keleti csoportjának tabelláját –, de ott egy bajnokesélyes csapat ellen úgy tudtunk játszani, ahogy szerintem az elvárható.

– Melyik az a találkozó, amivel kevésbé elégedettek és tanulni tudtak belőle?

– Az talán pont a PC Trade Szegedi NKE elleni bajnoki mérkőzés volt. Azon a találkozón szintén idegenben mérkőztünk, és az volt az első olyan mérkőzés, amelynél hullámvölgybe került a csapat. Ott nagyon jól kezdtük a találkozót, az első félidőben uraltuk a pályát, a játékrész hajrájára négy góllal is vezettünk, de a második játékrészben megtört a csapat és az első pár percben fordítani tudott az ellenfél. Ezt sajnos megismételtük utána a Pénzügyőr SE ellen is, úgyhogy ezen mindenképpen javítanunk kell a tavaszi szezon folya­mán.

– Milyen most a hangulat az öltözőben?

– Jó. Szerintem mindenki kipihente magát, úgyhogy most újult erővel és jó kedvvel készülünk a meccsekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában