kosárlabda

2020.12.07. 10:16

Tarolt a Mikulás-napi kosárparádén a Nagykőrös

A hetek óta jó formában lévő Nagykőrösi Sólymok a tabella alján elhelyezkedő PVSK-CARGATE csapatát fogadta a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában. A papírforma hazai győzelmet ígért a Kiskunfélegyházán, zárt kapuk mögött játszott mérkőzésen. A papírforma be is jött, meglepetést azonban – ráadásul kellemes meglepetést – mégis hozott a mérkőzés: Mikulás napján összesen kétszáztizenhat pont került a zsákba.

Vincze Miklós

Fotó: Utasi Gabriella

Már az első negyedben meglépett tíz ponttal a Lakosa-legénység Kovács Soma és Fehér Péter vezérletével. A második felvonásban a vendégek képesek voltak tartani a lépést a nagykőrösiekkel, így 54-43-as állással vonultak nagyszünetre a csapatok. A harmadik etapban aztán valósággal állva hagyták a Baranya-megyeieket a hazaiak, huszonkét pontot vettek a vendégekre. Kovács és Fehér káprázatos teljesítménye mellett a névnapos Molnár is alaposan kitett magában a pontszerzés tekintetében. A találkozón szintén nagyot alakító Bartos Bálint szerezte meg a kőrösiek századik pontját, még mindig a harmadik negyedben, amely szakaszban negyvennyolc pontig jutottak a hazaiak az A csoportos játékosokat is felvonultató pécsiek ellen. A mérkőzés a harmadik harmadban eldőlt, a kosárparádé negyedik felvonását, amely ezúttal jutalomjátékká nemesült, kilenc ponttal nyerte a Sólymok, amely ezen a találkozón tizenhat hárompontost szerzett.

Az egész csapat káprázatos teljesítményt nyújtott, mindenki kivette a részét a pontszerzésből is. A hárompontosok szerzése terén Kovács Soma járt az élen, de figyelemreméltó Kakulya Sándor három triplája is, amelyeket hat perc hozott össze. Folytatás szerdán, Hepp Kupa mérkőzésen, amikor is szomszédvári rangadón a Ceglédet fogadja a nagykőrösi gárda, bár Kiskunfélegyházán, mégis hazai pályán, hiszen az őszi idényben a nagykőrösi gárda tökéletesen belakta a félegyházi csarnokot.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrösi Sólymok vezetőedzője: – Parádés támadójátékkal sikerült megvernünk az egyébként szintén szépen és eredményesen kosárlabdázó pécsieket, akik a harminc pontos különbség ellenére sem adták fel a küzdelmet, nem álltak le, így majd kilencven pontot kaptunk tőlük a végén itthon. A védekezésünk tehát nem volt fényes, a támadójátékunk azonban igen hatásosra sikeredett.

Rab Gyula, a PVSK-CARGATE vezetőedzője: – Gratulálok a Nagykőrösnek, akik ma extrát nyújtottak támadásban. Készültünk rá, hogy a jó dobókat megfogjuk, de ma amit rádobtak az szinte minden bement, főleg a hárompontosokat dobták szenzációsan. Próbáltunk agresszívan védekezni, de egyszerűen nem találtuk az ellenszert a rutinos játékosaik ellen. Nem tudtunk ma felnőni a feladathoz, még egyszer gratulálok a hazaiaknak.

Fotó: Utasi Gabriella

Nagykőrösi Sólymok KE-PVSK Cargate 129-87

(31-21, 23-22, 48-26, 27-18)

Kiskunfélegyháza, vezette: Reisz Péter, Bagi Bálint, Polonkai Balázs

Nagykőrösi Sólymok: Kovács Soma 30/15, Fehér Péter 26/9, Molnár Miklós 20/6, Bartos Bálint 15, Kakulya Sándor 9/9, Lakosa Ákos 9/3, Mester Márk 8/6, Mácsai Károly 6, Tóth Márk 2, Kónya Levente 2, Szrapkó Ádám 2; Edzők: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor.

PVSK-CARGATE: Carev 22/6, Rátvay 21, Bíró 15, Riskó 4, Lakatos 3/3. Csere: Heimann 17/15, Marjanovic 2, Mándity 3/3, Bor, Juric. Edző: Rab Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában