Kézilabda

2020.10.03. 10:00

A KTE nyerte a megyei rangadót Lajosmizsén

Pénteken este a Liga Kupa H csoportjában megyei rangadót vívtak, hiszen a Mizse KC a Kecskeméti TE-Piroska szörp csapatát fogadta. Szoros első félidő után magabiztosan győzött a kecskeméti csapat.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

A H csoportba négy csapat, a Pick-Szeged, az Optimum Solar Békési KFC, a Kecskeméti TE-Piroska szörp és a Mizse KC kapott besorolást, így a Bács-Kiskun megyei kézilabdaszurkolók a két, a férfi NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjában esedékes el classico mellé még két megyei rangadót kaptak. A péntek estit azonban sajnos nem tekinthették meg, hiszen a járványügyi intézkedések miatt zárt kapuk mögött csapott össze az Avar György vezette Mizse KC és a Bencze József által dirigált KTE-Piroska szörp.

Bujdosó két góljával 2–0-ra vezetett a hazai gárda, Kátai és Szrnka révén a 3. perc zárására egyenlített a KTE. Ezt követően a 12. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol ez, hol az a gárda vezetett egy góllal, 7–7 után jobbára egy góllal rendre a megyeszékhelyiek vezettek, majd a félidő végére sikerült kétgólos előnyre szert tenniük.

A második játékrész elején Kátai, Tóth Norbert és Füstös góljaival hamar öt gólra növelte az előnyét a KTE, és a hazaiak számára innen már nem volt visszaút, szorgosan építgette a fórt a vendégcsapat. A 49. percben kialakult a közte tíz, akkor Tóth Norbert alakította 19–29-re az eredményt, majd kisvártatva ugyanő belőtte a harmincadik hírös városi gólt is, 30–19-re alakítva azt állást. Ezt követően faragott valamennyit a hátrányából a Mizse KC, és végül 35–27 arányban nyerte meg a találkozót a KTE, amelynek a biztos győzelméből Kátai hét, Szrnka hat, Tóth Norbert szintén hat góllal vette ki a részét, a hazai csapatban Bujdosó, Hollós, Kiss Attila és Vancsik pedig ötször talált be Szél kapujába.

Ezzel a H csoportban két megvívott mérkőzés után a lejátszott két mérkőzést megnyerő KTE-Piroska szörp négy ponttal vezeti a tabellát. A csoportban a következő mérkőzést november 6-án rendezik, akkor a lajosmizseiek Békésre látogatnak, majd december 15-én vívják meg a megyei „el classico” visszavágóját a Liga Kupában, Kecskeméten.

Mizse KC–Kecskeméti TE-Piroska szörp 27–35 (16–18)

Lajosmizse, vezette: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás

A Mizse KC góllövői: Bujdosó 5, Hollós 5, Kiss A. 5, Vancsik 5, Bán 3, Scheuring 2, Benke 1, Imregi 1.

A KTE-Piroska szörp gólszerzői: Kátai 7, Szrnka 6, Tóth N. 6, Berkes 5, Forgács 3, Füstös 3, Bíró 2, Francia 1, Mazák 1, Országh 1.

Kiállítások: 8 perc illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/2.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában