röplabda

2020.09.26. 11:42

A DEAC otthonában kezdi a szezont a Kecskemét

Úgy készültek Kecskeméten, hogy a Pénzügyőr ellen mutatkozik be a bajnokságban a KRC. Aztán a fővárosiak elleni mérkőzés elmaradt, így a DEAC otthonában lesz a hírös városiak nyitánya.

Borbély Károly

Dávid Zoltán vezetőedző bízik a játékosaiaban

Fotó: Bús Csaba

Vasárnap idegenben kezdi meg szereplését a férfi Extraliga 2020/2021-es szezonjában a Kecskeméti RC. A hírös városi együttes az alapszakasz második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, ellenfele 17 órától a DEAC gárdája lesz.

– Mindannyian a Pénzügyőr meccset vártuk, mi azon szerettünk volna bemutatkozni a hazai közönségünk előtt, de ez a mérkőzés az első fordulóban elmaradt. Úgy alakult, hogy idegenben szereplünk a nyitányon, ez ellen nincs mit tenni – mondta Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője.

– Mindenki nagyon várja a kezdést, nyerni megyünk, más eredmény nem elfogadható. A Debrecent nem lebecsülve mondom ezt, soha egyetlen ellenfelet sem néztem le, és a játékosaimtól is ezt a hozzáállást várom. Különbség van a két csapat között a javunkra, de akkor sem szabad úgy odautazni, hogy simán nyerünk 3:0-ra. Az a lényeg, hogy minden meccsen a maximumra törekedjünk figyelemben és mentálisan is. Mindegy, hogy ki az ellenfél, mindig az adott mérkőzésre kell fókuszálni – tette hozzá a szakember, aki tanulságként megemlítette a kecskeméti együttes szeptember közepei, a Kaposvár otthonában játszott felkészülési találkozót, amelyen az első szettet magabiztosan hozta a KRC, utána azonban kicsit kiengedett, és végül 3:2-re nyert a hazai csapat.

– Az első szettet könnyedén hoztuk, majd kényelmesen hanyatt dőltünk. Ezt nagy problémának tartom, a röplabda mérkőzés ugyanis három nyert szettig tart. Elmondtam a srácoknak, hogy a jövőben nagy gondjaink lehetnek, ha ezen a felfogáson nem változtatnak. Mutassuk meg három, négy, vagy akár öt játszmán keresztül, hogy mire vagyunk képesek. Én bízom bennük, mert hiszem, hogy olyan csapatom van, amelyik bárki ellen esélyes a magyar mezőnyben, de ezt a játékosoknak is így kell gondolni – vélekedett Dávid Zoltán, míg a DEAC játékosa, Imre Tibor így beszélt a találkozóról a deac.hu portálon:

– A papírforma alapján az ellenfél az esélyesebb, de meg szeretnénk nehezíteni a dolgát. A bravúrt sem zárom ki, ám ehhez mindenkinek a maximumot kell kiadnia magából. A Kecskemétnek jól sikerültek a nyári átigazolásai, ennek köszönhetően még erősebbé vált.

Dávid Zoltán vezetőedző bízik a játékosaiaban
Fotó: Bús Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában