LABDARÚGÁS

2020.08.17. 09:22

Idegenben újra kikapott a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU az NB III-as bajnokság Közép csoportjában, a negyedik fordulóban a Vác FC vendége volt. Bár a találkozó jól indult a kecskemétiek számára, a hazaiak kétgólos hátrányból fordítottak, és megnyerték a mérkőzést.

Vincze Miklós

Forrás: kecskemetite.hu

Az első negyedórában mindkét gárda megdöntette a kapufát. Előbb, a 9. percben a hazaiak egy kapu előtti kavarodás végén találták el, míg a másik oldalon Grünvald beadása csattant rajta.

A 16. percben egy pontrúgás után Halasi kapus látványos mozdulattal, két kézzel lökte el a tizenhatoson belül Vágót, a játékvezető habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé Károly állt oda, és higgadtan lőtt a kapuba, 0–1. A 20. percben növelhette volna az előnyét a hírös városi alakulat, egy jobbról érkező beadást Szalai csúsztatott a kapu fölé.

A 25. percben már sikerült megduplázni az előnyt. Egy beadás után Szalai lőhetett, a lövése nyomán a labda még kijött a kapusról, ám a kipattanót Kis Balázs akrobatikus mozdulattal a kapuba piszkálta, 0–2. Ezt követően azt játszották a lila-fehérek, amit ilyen helyzetben idegenben kell, stabilan adogattak, megbecsülték a labdát, de csak a 39. percig, akkor ugyanis a váciak – szinte a semmiből – szépítettek. Egy bedobást kértek számon a vendégjátékosok az asszisztensen, így nem rendeződtek időben. A váciak támadása végén Sóron 25 méterről lövésre szánta el magát, és hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe, 1–2. Négy percre rá elméláztak a vendégek egy oldalról elvégzett hazai szabadrúgásnál, a labdára Lukács robbant be tökéletes ütemben, és csúsztatott a bal alsó sarokba, 2–2.

A második játékrészt újra a váciak kezdték frissebben, alig két perc elteltével Zámbó maradt üresen 19 méterre a kaputól, lövésébe csak belekapni tudott Berta, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki, 3–2. Ezután a hazaiak rendezkedhettek be olyan játékra, amit ilyenkor játszani kell, kontrákra berendezkedve okosan visszazártak. Bár mezőnyben a labda inkább a kecskemétieknél volt, a labdabirtoklással nem sokra mentek, ugyanis helyzetekben ez nem mutatkozott meg, csak az utolsó negyedórában élénkült meg újra a meccs. A 75. percben Szalai egy jó csellel csapta be védőjét, csak a kapussal volt már szemben, azonban lövése gyengére sikerült, így Halasi fogta. A 77. percben a Vác is eljutott Berta kapujáig, egy lecsorgó labdát Szalánszki durrantott kapura, de Berta kitolta. Az utolsó tíz percben több lehetősége is volt a KTE-nek ahhoz, hogy legalább egy pontot megmentsen, de Károly szabadrúgása, majd Lukács 16 méteres tekerése is elment a kapu mellett. A 86. percben Károly fejjel is próbálkozhatott, de hiába érkezett a hosszún egyedül, mellé bólintott. Az utolsó lehetőség Ludasi előtt adódott, de ő 10 méterről, ballal a kapusba lőtt.

– Gratulálok a csapatomnak, hiszen 0–2-ről tudtunk felállni, ez óriási lélektani erőt mutat – nyilatkozta a lefújást követően Burzi Attila, a hazaiak mestere. – Természetesen a győzelemhez kell mindig egy kis szerencse is, de mi az előző két fordulóban már nagyon sokat tettünk azért, hogy ezúttal felénk billenjen.

–Egy ilyen vereség után nehéz nagyon mit mondani – jelentette ki Gombos Zsolt, a kecskemétiek vezetőedzője. – Ami a futball fontos elemeit illeti, ma nálunk egyáltalán semmi nem működött. Se a szervezettség, se a taktikai elemek terén. Vezettünk 2–0-ra, ezután a félidő végén öt perc alatt kaptunk két gólt, majd a második félidő elején rögtön egyet, arról már nem is beszélve, hogy milyeneket. Kikapni ki lehet, de leszegett fejjel, sorra rossz megoldásokat választva, rossz motivációval nem. Én olyan csapatot akarok látni a pályán, mely mentálisan is erős, de néhány játékos teljesítménye a mai napon gyalázatos volt, olyanoké is, akik eddig jól futballoztak. Ez nem fér bele, muszáj lesz erősíteni a csapategységet, mert ez a játék nem fér bele, és sajnos azt is ki kell mondani, hogy a kapu előtt impotensek vagyunk. Nemcsak otthon kell brillírozni, idegenből is pontot, pontokat kell elhoznunk, különben nem érjük el a célunkat. Voltak, akik természetesen csúsztak és másztak, de ez ma kevés volt. Eltelt négy forduló, de egyelőre nagyon hullámzó egyéni teljesítmények vannak, így a csapatot is borzalmasan nehéz összerakni. A hibát magamban is mindig keresem vereségek után, most is így lesz, vélhetően én is hibáztam, de az biztos, hogy át kell alakítanom a csapatot.

KTE a következő mérkőzését szerda este vívja, 19 órai kezdettel az Újpest FC II-t fogadják a széktói stadionban.

Vác FC–KTE HUFBAU 3–2 (2–2)

Vác, vezette: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Vilmányi Sándor)

Vác: Halasi – Kasza, Ódé, Lukács (Torda 46.), Szalánszki (Magos 80.), Bonivárt, Sóron, Sorecz, Szenes (Rusvay 63.), Sárosi, Zámbó.

KTE HUFBAU: Berta – Puskás, Vágó, Kis, Grünvald – Ludasi, Károly, Jakab (Gál 52.) – Tóth (Asztalos 74.), Szalai J., Pantelisz (Lukács 59.)

Gól: Sóron (39.), Lukács (43.), Zámbó (47.) ill. Károly (18. – büntető), Kis (24.)

Sárga lap: Halasi, Sóron ill. Vágó, Jakab

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában