RÖPLABDA

2020.03.13. 18:25

Elmarad a KRC–Pénzügyőr találkozó

Itthon szerette volna tartani a három pontot a KRC a Pénzügyőr elleni meccsen. Erre még lesz lehetősége, csak nem szombaton, a találkozó ugyanis elmarad.

Borbély Károly

HÉP-KRC – VRC Kazincbarcika Volleyball Férfi röplabda Extra Liga Alapszakasz II. 2020. február 09. vasárnap, 17:00 Kecskemét, Messzi István sportcsarnok JV: Jámbor T., Horváth M.

Fotó: BUS CSABA

Javában készült a Pénzügyőr ellen a HÉP Kecskeméti RC a férfi extraligás bajnokságban. A péntek délutáni edzés után azonban jött a hír, hogy április 3-ig felfüggeszti a bajnokságot a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ), így a szombati zárt kapuk mögötti találkozó helyet egyáltalán nem lesz meccs a Messzi István Sportcsarnokban.

Az MRSZ közleménye szerint minden felnőtt és utánpótlás bajnoki vagy egyéb, a szövetség által szervezett mérkőzés és torna további fordulóit az említett időpontig megszakítja a koronavírus fertőzés veszélye miatt.

– Pedig úgy készültünk a fővárosiak elleni szombati találkozóra, hogy itthon tartjuk a három pontot, és egy kicsit revánsot veszünk a kupadöntőben elszenvedett vereségért – mondta Deák Márk, a KRC liberója, akit az említett kupafináléban a kecskeméti együttes legjobbjának választottak.

– Sovány vigasz volt ez számomra, a győzelemért szívesen elcseréltem volna a különdíjat. Egyébként úgy látom, hogy a csapat már nagyjából elfelejtette a február végi Magyar Kupa döntőt, a MAFC elleni siker sokat segített a rossz emlék törlésében, magunkra találtunk kicsit. A kupát egyébként mi buktuk el, 2:1-es vezetésről nem szabadott volna kikapnunk. De ez már történelem... Már az a legfontosabb, hogy ott legyünk a négy közötti rájátszásban a bajnokságban – tette hozzá Deák.

A hét csapatot számláló tabellán jelenleg negyedik HÉP Kecskeméti RC-re az Extraliga alapszakaszában még két mérkőzés vár: a Pénzügyőr elleni otthoni és a Kazincbarcikával szembeni idegenbeli találkozó.

Deák Márk (balra) a kupafináléban a KRC legjobbja volt / Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában