LABDARÚGÁS/GALÉRIával

2020.02.23. 13:48

Nem bírt egymással a Kecskeméti LC és a Mizse

Az őszt a 13. helyen záró Kecskeméti LC a 10. helyen telelő Lajosmizsét fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság első tavaszi fordulójában. Az ősszel, Lajosmizsén döntetlenre végeztek a felek, nem történt ez másként ezúttal sem.

Vincze Miklós

Nagy lendülettel kezdett a Kecskeméti LC, egy a félpályánál történt labdaszerzést követően Major került helyzetbe és lőhetett jobbról, 15 méterről, a hosszú sarok irányába tartó lövése azonban kipattant a jobb kapufa tövéről. Az első negyedóra zárásaként a vendég Halasi is tehetett egy kísérletet 15 méterről, középről, ő is a jobb kapufa tövét találta el. A két kapufával mintha ráijesztett volna egymásra a két gárda, egyre jobban ügyeltek hátul a biztonságra. Emiatt helyzet alig-alig alakult ki, férfias küzdelem dominált a pályán. A 45. percben Bozsik küldött meg egy életerős, veszélyes lövést a bal felső sarok irányába, Lord szépen védett.

A második játékrész 7. percében egy bal oldali beadást követően Bogár csúsztatott életveszélyesen a vendégek kapuja irányába, Lord ezúttal is bravúrral hárított. Egészen a 70. percig egyre nőtt a hazai mezőnyfölény, azután egy időre a vendégek domináltak, a mérkőzés pedig KLC rohamokkal zárult, gólt elérnie, helyzetet kidolgoznia azonban a hazai csapatnak már nem sikerült. Tipikus egygólos mérkőzésen nem született meg az a gól, amely minden bizonnyal eldöntötte volna a három pont sorsát, a találkozón, amely szép játékot, gólhelyzetet nem, de küzdelmet annál nagyobbat hozott, a szervezett védelmek diadalmaskodtak.

Kecskeméti LC–Lajosmizsei VLC 0–0

Kecskemét, 100 néző, vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Apró Ferenc)

Kecskeméti LC: Erdélyi – S. Juhász, Stein, Szűcs, Bogár, Nemesvári (Tóth K. 60.), Zsoldos, Kőrös, Módra, Bozsik (Szedmák 66.), Major (Faragó 80.). Edző: NAgy Lajos.

Lajosmizse: Lord – Bán (Simtchatcha 67.), Fekete A., KEnderes (Fekete G. 80.), Borsos, Halasi, Kiss L. (Szécsényi 78.), Treiber, Rapi, Palotai, Juhász (Tábi 82.). Edző: Árva Zsolt.

Sárg alap: Borsos 30., Kenderes 76. perc.

Nagy Lajos: – Van bennem hiányérzet, mert nem egy pontot nyertünk, hanem kettőt elveszítettünk. Mezőnyben többet birtokoltuk a labdát, és erre is készültünk. A helyzetek alapján is mi álltunk közelebb a győzelemhez. Ez a meccs jó kiindulópont a jövőre nézve, örülök, hogy az eltervezett stabil játékot meg tudtuk ma valósítani.

Árva Zsolt: – Igazi langyos meccsel kezdtük a tavaszi szezont. Az elején pontatlanok voltunk, nem azt játszottuk, amit elterveztünk, így a hazaiak uralták a mezőnyt az első huszonöt percben. Elégedettek vagyunk a megszerzett egy ponttal. Elindult nálunk az építkezés, ezt fogjuk folytatni. A jövő héten hazai pályán szeretnénk megszerezni mind a három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában