birkózás

2020.02.24. 21:09

Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a félegyházi birkózók

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az idei első országos bajnokságon: négy dobogós helyezés született.

Vajda Piroska

Az érmes birkózók edzőik társaságában

Forrás: Vajda Piroska

Dorogon a 12-13 évesek a szabadfogású küzdelmekben mérették meg magukat. A területi selejtezőről tízen jutottak tovább és közülük négyen is dobogóra állhattak az ország legjobbjai között, sőt olyan is akadt, aki a legjobb lett. A 32 kilogrammosok között Hideg Balázs külön engedéllyel indulhatott, mert még csak alig múlt tíz éves, de vitézül helyt állt. Négy bravúros győzelemmel és egy vereséggel bronzérmet szerzett. A 63 kilogrammos Czakó Zoltán magabiztos birkózással jutott a döntőbe, ahol kis különbséggel alul maradt, így ezüstérmes lett.

A 76 kilogrammos súlycsoportban két félegyházi fiú külön ágon gyűjtögette a győzelmeket, hogy a döntőben egymás ellen küzdjenek meg az aranyéremért. Hatalmas, színvonalas csata zajlott kettejük között, összesen 28 akciópontot szereztek. A csata végén ezúttal Bátyai Dorián kezét emelte magasra a bíró, így ő lett a bajnok, Borto Dominik pedig ezüstérmes.

Edzőik: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő.

Az érmes birkózók edzőik társaságában
Fotó: Vajda Piroska

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában