röplabda

2020.02.08. 07:12

A Vegyész RC Kazincbarcikát fogadja a KRC

A férfi extraligás bajnokság következő fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcikát fogadja a HÉP-Kecskeméti RC. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Borbély Károly

Dávid Zoltán (jobbra) a HÉP-Kecskeméti RC vezetőedzője együtt él a játékkal

Fotó: Bús Csaba

A Kazincbarcika a legutóbbi fordulóban 3:1-re kikapott hazai pályán a FINO Kaposvártól, míg a HÉP-Kecskeméti RC a Pénzügyőr vendégeként szenvedett 3:0-s vereséget. A hírös városiak úgy érkeztek a múlt vasárnapi meccsre, hogy előtte csütörtökön gigantikus csatában legyőzték (3:0 után az aranyszettet is megnyerve) a Magyar Kupa elődöntőjének második találkozóján a Kaposvárt és bejutottak a fináléba.

Dávid Zoltán (jobbra) a HÉP-Kecskeméti RC vezetőedzője együtt él a játékkal
Fotó: Bús Csaba

– A Pénzügyőr ellen lehetett látni, hogy a játékosokból sokat kivett a kupameccs, valamint az azt megelőző, 3:0-ra megnyert bajnoki a MAFC-cal szemben – mondta Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője. – Hét nyertes szettel a hátuk mögött léptek pályára a fővárosban. Az említett két mérkőzés nem fizikálisan, hanem mentálisan viselte meg a játékosokat. Főleg az elődöntő visszavágója, mert akkor olyan tettet hajtottak végre, amelyre nem sok csapat képes. Kevesen fogadtak volna a továbbjutásukra, de megcsinálták, alaposan borítva a papírformát. Tudom nagyon jól, hogy az ilyen összecsapások után nem tud aludni egy játékos, kóvályog, zakatolnak a fejében a gondolatok. Ennek az agyi fáradtságnak köszönhető, hogy sok hibával játszottak a Pénzügyőrrel szembeni bajnokin. Ha a FINO elleni teljesítményük húsz százalékát hozzák, akkor egészen más lett volna az eredmény.

A kecskeméti csapat a 2019/2020-as szezonban az összes hazai mérkőzésén 3:0-ra győzött. A vasárnapi találkozón a három pont megszerzéséhez vagy ilyen, vagy 3:1-es sikerre van szükségük.

– Ha szeretnénk az alapszakaszt a négy között befejezni, akkor minden hazai meccsünkön meg kell szereznünk a három pontot, így az egyáltalán nem verhetetlen Vegyész ellen is. Itthon nem hibázhatunk, és jó lenne, ha a Kecskemét táblán túl sem állna meg a tudományunk, de ez utóbbi már megint mentalitás kérdése. A csütörtöki edzésen már láttam a játékosokon, hogy kezd visszatérni a régi énjük, lassan túlteszik magukat a lelki nyomásokon – tette hozzá Dávid Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában