Kosárlabda

2020.02.15. 18:07

A bronzéremért játszik vasárnap a Baja

Szombat délután Cegléden vívta az elődöntőt a férfi kosárlabda HEPP-Kupa döntőbe jutásért a Bajai Bácska FKE a Veszprém gárdája ellen. Nagyon akartak a Sugó-partiak, a mérkőzést azonban a Veszprém nyerte, a bajaiak így holnap délelőtt 11 órakor a bronzéremért játszanak a Cegléd csapatával.

Vincze Miklós

Kupáért harcolhat a Baja

Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, nem találta a ritmust a Baja, a veszprémiek első tíz pontjára csak Vukicevic tudott válaszolni – ő azonban szerencsére hat egységgel. 16–10-es veszprémi vezetésnél ki is kérte az első idejét Cservék Csaba. Sikerrel, ledolgozta a hátrányát a Sugó-parti alakulat, aztán egyre jobban belemelegedtek a bajaiak, elkezdtek a szó jó értelmében játszani, egyre olajozottabban járatták a labdát, és így két pont előnnyel vonulhattak az első kis pihenőre. A második negyedben 38–28-ra is megléptek, ebben a szakaszban játszottak a leginkább ihletetten, éppen ezért tűnt nagy könnyelműségnek, hogy a gödörbe került Veszprémet a játékrész végén hagyták szinte észrevétlenül egyenlíteni.

A nagyszünet mintha inkább a bajaiaknak nem hiányzott volna, újra olyan idegenül mozogtak a pályán, mint a találkozó legelején. 50–43-as veszprémi vezetés után fogcsikorgatva igyekeztek gyűjteni a Bács-Kiskun megyeiek a pontokat, és az etap végére három pontra faragták le a hátrányukat. Persze ha nem lett volna a sok pontatlanság és eladott labda, akár náluk is lehetett volna a vezetés. A negyedik felvonás elején visszaállította hatra a különbséget a veszprémi alakulat. Ebből a hátrányból még sikerült visszajönni, 65–64-nél még egyszer átvették a vezetést Pongó Martinék. Ekkor időt kért Nikola Lazic. Azt követően azonnal visszavette csapata a vezetést, majd 67–71-es állásnál valósággal demoralizálólag hatott a veszprémi McCall triplája – a kevés trojka mérkőzésén –, majd az azt követő, a bajaik ellen befújt technikai, e kettőnek köszönhetően 75–67-re léptek meg az egyetemisták, és hiába küzdött, hajtott, erőlködött a Baja és szerzett végül harminc pontot Jakab Péter, érezhető volt, hogy ihlet és hit már nincs a játékukban, márpedig ezek nélkül ezt a Veszprémet ma nem lehetett legyőzni.

A szombat este minden bizonnyal a szomorúságé, holnapra azonban érdemes összekapnia magát a társulatnak, hiszen a bronzérmet még meg lehet szerezni. Így látta ezt a bajaiak mestere is.

– Sajnos nem jöttek össze a kinti dobásaink, ráadásul nagyon sok könnyű kosarat kaptunk palánk alól olyan labdákból, amiket második szándékból tettek vissza a veszprémiek – nyilatkozta a lefújást követően. – A játékvezetők befújtak ellenünk egy-két olyan faultot, amivel nagyon nem értettem egyet, nem is ez volt ezekkel a baj, hanem inkább az, hogy nagyon rosszkor nyúltak bele a mérkőzésbe. Persze nem akarom én a játékvezetőkre fogni a vereséget. Ami a távolijainkat illeti, csak a végén ment be egy-két hármas, ennyivel sajnos nem lehet mérkőzést nyerni. Bízom benne, hogy holnapra összekapják magukat a srácok. Az akarattal ma sem volt probléma. Éremért jöttünk, holnap mindent megteszünk a megszerzéséért.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Bajai Bácska FKE 89–80 (18–20, 20–18, 21–18, 30–24)

Cegléd, Városi Sportcsarnok, 300 néző, vezette: Minár, Földi, Németh.

Veszprém: McCall 16, Madár 13, Völgyi 24, Füzi 8, Czirbus 10. Csere: Medve 5, Szabó P. 11, Verasztó 2, Kozma. Edző: Nikola Lazic.

Bajai Bácska: Jakab 29, Pongó 9, Vukicevic 20, Goldring J. 9, Nagy D. 2. Csere: Goldring G. 6, Kővágó-Laska 5, Fehér. Edző: Cservék Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában