Kosárlabda

2019.10.25. 07:00

A bivalyerős Fehérvárt fogadja a Kecskemét

Több mint öt hónapja játszott hazai pályán bajnokit a KTE-Duna Aszfalt. A hírös városi együttest vasárnap újra itthon láthatja a publikum, a bivalyerős Albát fogadják.

Borbély Károly

Sok idő után vasárnap újra a kedvenceikkel pacsizhatnak a KTE-dukkerek

Fotó: Bús Csaba

A KTE-Duna Aszfalt élvonalbeli férficsapata legutóbb május 15-én játszott bajnokit a Messzi István Sportcsarnokban, akkor az előző kiírás középszakaszának középházában a DEAC együttesét fogadta. Vasárnap ismét Kecskeméten szerepel a hírös városi alakulat, az Alba Fehérvárt látja vendégül 18 órától a 2019/2020-as szezon ötödik fordulójában. Ellenfele már túl van négy meccsen – ahogy a csapatok többsége –, míg a hazaiak a harmadik találkozójukra készülnek.

– Rajtunk kívül álló ok miatt alakult így. Hisztizhetünk, de attól még nem tudunk a Messzi István Sportcsarnokban játszani – mondta Forray Gábor vezetőedző.

– De vasárnap végre hazai pályán láthat bennünket a közönség. Habár úgy lépünk pályára az Alba ellen, hogy szerdától nem tudunk a csarnokban edzeni. A Mercedes-Benz Sportakadémián készülünk, és ezért nagyon hálásak vagyunk az ott dolgozóknak és az ott sportoló több száz gyereknek. Átszervezik a programjukat, megváltoztatják a megszokott ritmusukat és ezzel nagy áldozatot hoznak. Nem jó ám, főleg az idősebb játékosoknak, hogy hol itt, hol ott kell edzeniük. Más és más ugyanis a parketta minősége, és könnyebben kiújulnak az apró sérülések.

A Fejér megyei alakulat nagyon jól kezdte a szezont, négyből három meccsét megnyerte, míg a KTE egy vereséggel és egy győzelemmel a háta mögött várja a hétvégi mérkőzést.

– Az Alba a legutóbbi gyengébb idénye után visszakerült arra a szintre, ahol az elmúlt évtizedekben volt. Hátvéd poszton nagyon erősek, két rutinos játékost igazoltak, a délszláv Ljubicsicsot és az amerikai Guytont. Velük olyan a csapatuk, mintha két edző mindig fenn lenne a pályán, gyorsan reagálnak minden szituációra. A fiatal amerikai, MC Duffie az egyetemi bajnokság legjobb triplázója volt, negyven százalék felett dobta a hármasokat. Govenst, Molnár Marcit és Csorvásit pedig nem kell bemutatni a honi kosárlabdát ismerőknek. Szóval bivalyerős együttes vár ránk – tette hozzá a szakember, aki valószínűleg minden játékosára számíthat a mérkőzésen.

Sok idő után vasárnap újra a kedvenceikkel pacsizhatnak a KTE-dukkerek
Fotó: Bús Csaba

– Zaklatott volt a felkészülésünk, ráadásul Djuraszovics részleges bokaszalag-szakadást szenvedett a Szeged ellen, Djeraszimovics foga begyulladt, hagyott ki edzéseket. De ismerem a játékosaim, tudom, hogy a bajok ellenére mindenki játszani szeretne. Ha szoros csatára késztetjük az Albát, akkor emelt fővel jövünk le a pályáról. De nyerni szeretnénk és a forduló legnagyobb meglepetését okozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában