Kosárlabda

2019.07.03. 07:48

Két kecskeméti kosaras is helyet kapott a férfi U20-as válogatottban

Július 12-e és 21-e között Portugália, azon belül is Matosinhos városa ad otthont az U20-as B-divíziós Európa-bajnokságnak. Pór Péter csapata már gőzerővel készül a kontinenstornára, a keretben pedig Kucsera Dániel és Plézer Gábor is helyet kapott.

Vincze Miklós

Kte-Duna Aszfalt- Bajai Bácska FKE

„Kiváló hangulatban készülünk az Európa-bajnokságra” – nyilatkozta Kucsera Dániel, a KTE-Duna Aszfalt 19 esztendős játékosa.

– Jól érzem magam, a csapatból nagyjából mindenkit ismertem, hiszen sokszor játszottunk már egymás ellen. Válogatottnak lenni mindig megtiszteltetés, azért dolgozom, hogy minél jobb eredményhez tudjam segíteni a csapatot.

Kucsera Dániel eleinte sérüléssel bajlódott, ami hátráltatta a munkában. Már a bajnokságban, a Falco elleni play-off párharcban sem lépett pályára, helyette a klub rehabilitációs szakemberei kezelték, hogy mihamarabb a válogatott rendelkezésére állhasson.

„Volt egy combizom-húzódásom, ami miatt a Falco elleni párharc során sem voltam keretben. Az utóbbi időben szerencsére már nem érzek fájdalmat, viszont a felkészülés első hetét kénytelen voltam kihagyni.”

Négy edzőmeccsen van túl az U20-as nemzeti együttes: Pór Péter csapata előbb Szlovákia ellen játszott két mérkőzést, majd szintén két alkalommal csapott össze Észak-Macedóniával, mindkét riválisa ellen 1-1-es mérleggel zárt. Kucsera Dániel az észak-macedónok elleni első meccsen négy, míg a másodikon tíz pontot szerzett.

„A szlovákok elleni meccseken még nem tudtam játszani, Észak-Macedónia ellen viszont már én is ott voltam a többiekkel. Jól éreztem magam a pályán, mindenki megbízik mindenkiben, jó a kémia a csapaton belül.”

S hogy milyen célokkal vágnak neki Kucsera Dánielék az Európa-bajnokságnak?

„Konkrét célokat egyelőre nem fogalmaztunk meg. Meccsről-meccsre gondolkodunk, minden ellenfelünk ellen a legjobbunkat akarjuk nyújtani.”

A magyar válogatott július 13-án kezdi meg szereplését az Eb-n Fehéroroszország ellen, a beloruszokon kívül Írország, Izland és Oroszország lesz Kucsera Dánielék ellenfele az A-csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában