kézilabda

2019.05.03. 10:13

Méltóképpen fogja ünnepelni jubileumát a megyei kézilabda-szövetség

Mozgalmas lesz a május vége a megyei kézilabdázás számára. Járdi Ádámmal, a megyei kézilabda-szövetség elnökével folytatott beszélgetésből pedig kiderül, hogy nemcsak májusban, de nyáron, sőt az év hátralévő részében is számos program várja a kézilabdát szerető közönséget, és nemcsak a pályákon, hanem azon kívül is.

Vincze Miklós

Járdi Ádám, a megyei szövetség elnöke

Komoly kézilabda-dzsemborival zárják a megyei kézilabdázók a május hónapot és a 2018/2019-es bajnoki évet, ugyanis május 25–26-án első alkalommal rendezik meg Kecelen a kétnapos Megyei Final4-t. A női és a férfibajnokság négyes döntőjének helyet adó keceli rájátszás alkalmával szombaton az elődöntőket, míg vasárnap a helyosztókat láthatja a közönség. Az izgalmas, tartalmas és szórakoztató programnak ígérkező rendezvény megtekintése ingyenes lesz, érdemes tehát bevésni a naptárba. A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, amely az idén novemberben fogja ünnepelni megalapításának a 60. évfordulóját, egyéb rendezvényekkel és kezdeményezésekkel is színesíti a megye kézilabdaéletét.

Járdi Ádám, a megyei szövetség elnöke

– Az előkészületek és az emlékgyűjtés már tavaly szep­tember óta tart. Bízunk benne, hogy az olvasók számára egy igen színvonalas és a kézilabdához korábban bármilyen szállal kapcsolódó, de kívülállók számára is érdekességekkel teli kiadvány jelenik meg – vázolta a terveket Járdi Ádám, a megyei szakszövetség elnöke. – Egy háromrészes magazinon dolgozunk, amelynek első száma a Final4 hétvégéjére jelenik meg, a következőt augusztus 20-ára, a harmadik részét pedig novemberben, amikor eljön a szövetség alapításának a 60. évfordulója. A háromrészes magazin a megye kézilabdájának a történetét dolgozza fel. Nem hiába volt nagyon hosszú az előkészítő fázis, hiszen gyűjtés szempontjából a legnehezebb, 1959-től 1979-ig terjedő időszakot dolgozzuk fel elsőnek. Nemcsak a valamilyen oknál fogva kiemelkedő eseményekre, történetekre koncentrálunk, hanem járásra lebontva, részletes aprólékossággal igyekszünk feldolgozni a sportág megyei történetét. Próbáljuk bemutatni minden legendás és közismert figuráját a sportágnak, természetesen külön figyelmet szentelünk azoknak, akik a válogatottságig vitték. Mindjárt az első részben közel húsz interjút találhatnak az érdeklődők, és ez így lesz a kiadvány másik két részében is.

A kiadvány mellett rendezvényekkel is igyekeznek felpezsdíteni a megye kézilabda életét. – Májusban egy újabb szakmai estet is rendezünk az egyesületek vezetői számára. A Kiskunhalason sorra kerülő rendezvény a harmadik ilyen lesz a sorban ebben a bajnoki idényben. Azért Kiskunhalast választottuk, mert az gyakorlatilag a megye középpontja, utazás szempontjából tehát mindenki számára egyformán érhető el. Az első ilyen jellegű szakmai fórumunk szintén Kiskunhalason volt, a második pedig Kecskeméten. A harmadikkal újra visszatérünk Kiskunhalasra, melynek témája a folyamatosan fejlődő sportágunkat érintő változásokra való felkészülés lesz.

Ám a szövetség nem csak szakmai továbbképzésekben gondolkodik. Egy remek kezdeményezést sikerült tető alá hozni, hiszen komoly szakmai tartalommal sikerült Bács-Kiskun megyében rendezvényt megvalósítani – a nyáron, a Kiskunmajsán sorra kerülő első Szikora Melinda-kapustábort. Szikora Melinda a Ferencváros Kiskunmajsáról indult, a zöld-fehérek színeiben hatalmas sikereket arató kapusa felvállalta, hogy nemcsak a nevét adja ehhez az eseményhez, hanem a tábor vezetése is rá vár. A szövetség oroszlánrészt vállalt ennek a tábornak a megtervezésében, megszervezésében, létrehozásában. Július 1-től 5-ig húsz fő számára egy magas szakmai színvonalat képviselő, egyhetes, bentlakásos kapustábort tartunk. A tábor térítésmentes lesz, a jelentkezések már jó ideje folyamatban vannak – örömmel mondhatom, hogy óriási az érdeklődés. A nívót olyan nagy nevek garantálják, mint Sugár Tímea, 101-szeres magyar válogatott kapus, jelenleg az Alba Fehérvár KC kapusedzője, Duleba Norbert az FTC női felnőttcsapatának kapusedzője, Nagy Zoltán, a MOL-Pick Szeged és az utánpótlás-válogatottak kapusedzője. A jelentkezési határidő még nem járt le, május 15-ig várják azon utánpótláskapusok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a táborban. Azoknak a névsorát, akiknek sikerült a húsz közé bekerülniük, szintén a május végi, keceli rendezvényen fogjuk közzétenni.

A táborban résztvevőkkel kapcsolatban elmondta, hogy bár a figyelem országos, erre az eseményre csak a Bács-Kiskun megyei kapusreménységek jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában