labdarúgás - megye II.

2019.05.26. 08:24

Kiharcolta az ezüstmeccset a Lakitelek

Örökrangadót vívtak a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, hiszen a Tiszaalpár a Lakiteleket fogadta. A hazai csapat számára már nem volt igazi tétje a mérkőzésnek, a vendégek számára annál inkább, hiszen tudható volt, hogy győzelem esetén a záró fordulóban ki-ki meccset játszhatnak az SC Hírös-Éppel az ezüstéremért. A Tiszaalpár mindent elkövetett, de nem tudta megakadályozni a papírforma érvényesülését.

Vincze Miklós

Fotó: Szentirmay Tamás

Rögtön a kezdősípszó után óriási nyomást gyakorolt a Lakitelek a hazaiak kapujára. Körbelövöldözték a kaput, a 9. percben viszont egy veszélyes hazai kontra ment végig a pályán, Gaál Márk iramodott meg egy szerzett labdával a bal oldalon, egészen a 16-osn belülre menetelt, bepassza azonban elakadt a vendégvédőkben. Két percre rá ismét Gaál veszélyeztetett balról, ezúttal Balla mentett. Tovább nyomott a Lakitelek, igazi ziccer nélkül. A 18. percben Győri küldött meg egy életerős bombát egy pattanás után, 25 méterről, a labda a jobb alsóba tartott, de Túri nagy vetődéssel szögletre mentett. Négy percre rá a hazai Hekkel küldött meg egy szabadrúgást negyven (!) méterről a lakiteleki kapu irányába, a kapu előtt kellemetlenül megpattanó labda a bal alsóba tartott, Balla bravúrral védett. Két percre rá egy hazai szabadrúgás tekeredett veszélyesen a hosszú fölső sarok irányába, Balla ezúttal is a helyén volt. A 30. percben megszerezte a vezetést a Laki. Szabadrúgást végezhette el a vendégek jobbról, 25 méterről. Bal lábas szög volt, mégis Huber futott neki a labdának, és jobbal a bal alsóba tekert, 0–1. Három veszélyes vendég lövés után a hazaiak is a kapuba találtak, csakhogy lesről. A félidő utolsó percében Farkas emelte remek ütemben a kiugró Illés elé a labdát, ő a kapujából talán egy kissé túl korán kifutó Túri felett a kapuba emelt, 0–2.

A második játékrész elején érezhetően mindent egy lapra tett fel a hazai csapat. Az 51. percben egy előre vágott labdára hárman is rajtoltak, a labda végül a vendég kapu bal sarka mellett hagyta el a játékteret. Megbontani nem nagyon sikerült a Laki védelmét, de mindent elkövettek a hazaiak a szépítésért. A 69. percben Nagy-Gál vette le mellel a labdát, és eresztett meg nagy lövést, Balla ezúttal is védett. A 80. percben Hencz remek előreívelését követően Győri került helyzetbe, Túri azonban kifutva mentett. Két percre rá eldőlt a mérkőzés. A sokadik vendég kontra futott végig a pályán, Farkas tette ki balra a labdát, Győri pedig balról, éles szögből, jobbal tekert a hosszú sarokba, Túri csak érinteni tudta a labdát. 0–3. A 87. percben egy újabb remek előrevágott labda szállt az alpári kapu felé, Illés egyetlen érintésével a bal alsó sarokba passzolt, 0–4. Egy perccel a lefújás előtt Borsi tört kapura, remekül fedezte a labdát, majd nagyot esett, a játékvezető előbb továbbot intett, majd miután észrevette az asszisztense határozott jelzését, 11-est ítélt a hazaiak javára. A büntetőt a sértett a kapu közepébe gurította, 1–4. Megérdemelten győzött a Lakitelek a hatalmas erőbedobással küzdő hazai csapat ellen.

Tiszaalpári SE–Lakiteleki TE 1–4 (0–2)

Tiszaalpár, 250 néző, vezette: Baráth Gábor (Friebert Ágoston, Erdélyi Ádám)

Tiszaalpár: Túri – Németh (Czimer), Palásti (Fekete) Surányi, Gaál, Borsi, Timafalvi, Pásztor, Hekkel, Nagy-Gál, Fábián. Edző: Kádár Tibor

Lakitelek: Balla – Kovács Jácint (Kovács László), Kasza, Sáfár, Hencz, Győri, Erős (Illés), Subicz, Farkas, Huber, Tamásy. Edző: Sáfár Sándor

Sárga lap: Fábián a 70. percben.

Gól: Borsi a 89., illetve Huber a 29., Illés a 38. és a 87., Győri a 82. percben.

Kádár Tibor, a Tiszaalpár edzője: – Az első jó huszonöt percben partiban voltunk a Lakitelekkel, aztán gyorsan bekaptunk két elkerülhető gólt, és azzal lényegében sajnos el is dőlt a mérkőzést. Véleményem szerint egy száz százalékos 11-est nem kaptunk meg 0–0-nál, ha az bemegy, talán egészen más lett volna a meccs kimenetele. A második félidőben már nem tudtunk felnőni a feladathoz, hogy kiegyenlítsünk. A csapatom küzdőszellemével elégedett vagyok.

Sáfár Sándor, a Lakitelek edzője: – Harcos hazai csapat fogadott minket, küzdöttek, hajtottak, egyetlen pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, hogy egy ennyire rossz minőségű pályán is sikerült egy jó, motivált ellenféllel szemben magabiztosan győznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában