Futsal

2019.05.12. 15:01

Kelebián az NB II a tét

Hétfő este 20 órai kezdettel létfontosságú mérkőzést játszik a Kelebiai-Teko futsal csapata, a futsal regionális bajnokság rájátszásának osztályozóján ugyanis – amelyet a miskolci MEAFC ellen vív a Bács-Kiskun megyei klub – az NB II Keleti csoportjába jutás a tét. Visszavágó egy hétre rá, május 20-án, 20 óra 30 perckor lesz. A csapat kapusával, Frittman Patrikkal beszélgettünk, aki egyébként a Soltvadkerti TE megye egyes csapatának az első számú hálóőre.

Vincze Miklós

Nem vették félvállról egyik mérkőzésüket sem

 

– Igaz, hogy már tavaly is remekül összeállt a társaság, és hogy a szurkolók szerették a kelebiai futsal csapatot?

– Így van, már az előző szezonban is jól ment a csapatnak. Noha akkor a végén csak a második helyre futotta, szerintem mindenki jó emlékként gondol vissza arra a szezonra is. A szurkolók is szép számmal jártak meccsre, ez a létszám az idén mintha csappant volna egy kicsit, de rájátszás hazai meccsére biztosan ismét nagyon sokan fognak jönni.

– A 2018/19 ősznek már úgy vágtatok neki, hogy meg akarjátok nyerni a regionálist, és osztályozót játszani?

– Természetesen ez volt az egyértelmű célunk. Tudtuk, hogy esélyesei vagyunk a bajnokságnak, de azt is, hogy a többi csapat erősödött. Így nem vehettük félvállról egyik mérkőzést sem és voltak kiélezett meccseink, ahol egy-egy apró nüansz döntött. Szerencsére sikeresen vettük az akadályokat a bajnokság során, és már több fordulóval a vége előtt biztossá vált a bajnoki cím.

– Nektek, a csapat tagjainak mi a célotok? Nyerni akarjátok az osztályozót?

– Én azt gondolom, hogy csak úgy van értelme nekivágni, ha mindent beleadunk. Az, ha megnyerjük az osztályozót, még nem jár semmi kötelezettséggel, majd utána ráérünk gondolkodni, mi is és a vezetők is, hogy mi legyen. Azt gondolom, hogy most a legfontosabb a tisztes helytállás. Első feladatunkat abban határoznám meg, hogy olyan eredményt érjünk el az első, hazai mérkőzésen, hogy a második meccsen is reális esélyünk legyen a párharc összesítésben való megnyerésére.

Nem vették félvállról egyik mérkőzésüket sem

– Az ellenfélről tudtok-e valamit, lehetséges-e tudni valamit, vagy teljesen vakrepülés a dolog?

– Csupán annyit tudunk róluk, amennyit mindenki tudhat, hogy miskolci csapat, és hogy nyertek egy regionális bajnokságot. Ez nem túl sok információ róluk, sőt, inkább kevés, de ezzel kell beérnünk. De az eredményeiből automatikusan következik, hogy egy összeszokott csapatról van szó, és hasonlók lehetnek a céljaik mint nekünk. Remélem, hogy két sportszerű, jó mérkőzést fogunk ellenük játszani. Férfiasan bele kell állnunk a mérkőzésekbe, mert ingyen nem osztogatnak semmit sem. Nem lesz egyszerű kétszer negyven perc, az biztos, de bízunk a szerencsében és saját magunkban. Ezért aztán nagyon szeretnénk, ha minél többen kilátogatnának a meccsre. Nekünk is sokkal jobb érzés teli csarnok előtt játszani, és az sem árt, ha az ellenfél is látja, hogy milyen sokan járnak itt meccsekre, és hogy milyen jó a hangulat. Ráadásul nem sűrűn fordul elő, hogy kelebiai csapat az NB II-be jutásért játszana, így reményeim szerint még a környező városokból is biztosan ellátogatnak megnézni bennünket. Annyit garantálhatok azoknak, akik megtisztelnek minket a jelenlétükkel, hogy mi mindent bele fogunk adni, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megháláljuk a figyelmüket és a támogatásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában