Labdarúgás

2019.03.11. 07:18

Sikerült meglepetést okoznia a Szállásnak Kiskőrösön

Az őszi bajnok Kiskőrös az újonc Szabadszállás együttesét fogadta a tavaszi szezon első fordulójában. A mérkőzés esélyese, a Kiskőrös szerette volna megőrizni az első helyét a tabellán, míg a Szabadszállás azzal a céllal utazott a KLC-hez, hogy bravúrt hajtson végre a listavezető otthonában.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

A találkozó vendégrohamokkal indult, úgy festett, hogy a Szabadszállásnak eltökélt célja meglepni a hazaiakat, így aztán nem is kellett sokáig várni az első vendég találatra. A 3. percben Máruska futott el a bal szélen, majd szépen adott be Csurka Ádámnak, aki egy csel után a hálóba lőtte a labdát, 0–1. Bosszankodtak a hazai szurkolók, pedig nemsokára jött még egy hideg zuhany. A 23. percben Csurka cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd a jobb szélen érkező Gavulának passzolt, Gavula lövésébe Áman csak beleérni tudott, 0–2. Próbált ébredezni a hazai gárda, hat percre rá sikerült is faragniuk a hátrányból. Akkor Eugene Salami cselezgetett a vendég tizenhatoson belül, majd elesett. A játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt maga a sértett vágta a hálóba, 1–2. A 37. percben egy Maruska beadás suhant el centiméterekkel a kapu mellett, ezt követően szögletrúgásból Hegedűs tekerte a labdát hajszállal a kapu mellé. Így egy mozgalmas első félidő után egygólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is aktívabban kezdett a Szállás. A 48. percben Kiss Szabolcsnak sikerült estében forintos labdát adnia Gavulának, aki így ordító ziccerbe került, a labda azonban végül a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. Ez a kihagyott ziccer megbosszulta magát, hiszen hamarosan egyenlített a Kiskőrös. Az 55. percben Hajnal Gábor a tizenhatos vonalánál kapott labdát, majd lőtt szép cselek után a hálóba, 2–2. Ezután Pandur Dávid lágy passzát követően Gavula lőtt centiméterekkel fölé. A 71. percben a hazaiak csereként beállt játékosa, Simon Dominik veszélyes beadása mindenki előtt elsuhant, de a kapu mellett is. Rá egy perce Hajnal passza után a másik csere, a télen érkező Oláh Kálmán lőtt fölé. A 78. percben Nagy Attila lövését védte bravúrral a vendégek kapusa, Németh Krisztián. A 93. percben még egy utolsó rohamot indítottak a hazaiak. Rimár passza után Madácsi Gábor lövését mentette szögletre a vendég hálóőr. A szögletből érkező beadás után Salami ollózva lőtt mellé. A paprikás hajrá ellenére újabb gól nem született, maradt a 2-2-es döntetlen, amink érthető módon a vendégek örültek jobban. Jóiramú, változatos mérkőzést láthatott a kilátogató közönség.

– Az első félidőben kritikán aluli játékot nyújtott csapatunk – értékelt a lefújást követően Miskovicz Bálint, a hazaiak vezetőedzője. – A második játékrészben már teret nyertünk, ám olyan előnyt adtunk a Szabadszállásnak, hogy bármekkorát is küzdöttünk, az már csak a döntetlenre volt elég. A kapusuk ugyanakkor a szemünket is kivédte, neki külön gratulálok, ő volt a mezőny legjobbja.

– Egyik szemem sír, a másik nevet – nyilatkozta Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója, aki a mérkőzés előtt nem titkolta, hogy szeretnének meglepetést okozni a rajton. – Megnyert mérkőzést buktunk el, és elvesztettük három meghatározó játékosunkat. Egyiküket már bemelegítéskor le kellett cserélnünk, majd később még kettőt, a sérüléseik eléggé súlyosak. Kontrára játszottunk és kettő nullára vezettünk, mikor egy tizenegyes révén feljött az ellenfél. A második félidőben három helyzetet kihagytunk, a Kiskörös viszont egy gólt begyötört. A játék képe alapján úgy érzem, hogy mi vesztettünk két pontot. Nagyon köszönöm a szurkolóinknak biztatását, nekik köszönhetően éreztem a régi megye egy hangulatát: Egy tábor, egy csapat, egy zászló.

Fotó: Beniczki Dávid

Kiskőrösi LC–Szabadszállási SC 2–2 (1–2)

Kiskőrös 250 néző. Vezette: Antal Péter (Baranyai Dávid. M., Farkas)

Kiskőrösi LC: Áman – Bányai (Oláh 65.), Salami, Nagy Attila Zs., Madácsi, Hajnal, Agócs (Rimár 80.), Mokrickij, Kovács J. (Simon 59.), Lesták, Amin (Horvát R. 80.). Edző: Miskovicz Bálint.

Szabadszállási SC: Németh – Kanizsai (Halász 92.), Pandur (Progli 86.), Kotliár, Hegedűs, Máruska, Kapus, Golovics (Berényi 67.), Kiss Sz., Gavula-Recte, Csurka (Bajusz 43.) Szakmai igazgató: Pandur László.

Gól: Salami a 29., Hajnal az 55., illetve Csurka a 3. Gavula-Recte a 23. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában