kézilabda

2019.02.22. 10:53

A kalocsai felnőttek jól, az ifik viszont levizsgáztak a rajton

Az NB II. Délnyugati csoportjában újonc Satelit FC vendégeként, Barcson kezdte a bajnokság tavaszi felvonását a Kalocsai Kézilabda Club. Az ősszel mind az 5. helyen álló felnőttek, mind a 3., tavalyi bajnok ifisták simán verték a Satelitet, így a győzelem mindkét fronton elvárt volt. Az egyik meglett, a másik elmaradt.

Mike Szilvia

Katona Bence (2-essel) fogja a barcsi beállót a két csapat őszi mérkőzésén

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mike Szilvia

A kalocsai kézis fiatalok tavaly bajnokok voltak az ifi harmadosztályban, míg a mostani őszi felvonást a 3. helyen zárták. Ez az eredmény predesztinálja a fiúkat, hogy a legjobb játékukat hozva, tavasszal is mindent megtegyenek az előkelő helyezés érdekében.

Csakhogy a múlt hétvégi tavaszi beavatásra nem az a KKC utazott, amely a szép eredményekkel büszkélkedhet. Több ifista a társait megváratva, az éjszakai bulizás után az ágyból túl későn kikászállódva, késve indult útnak. Ez rá is nyomta a bélyegét a játékra.

A hazai gárdát – akiket ősszel tizenhét góllal vertek – lebecsülve várták, hogy ölükbe hulljon a mérkőzés. A hazaiak azonban leckét adtak a tavalyi bajnoknak küzdésből, és 11–13-as félidő után 24–23-ra verték a kalocsai juniorokat. Az edző, Szvétek Balázs nem kevés indulattal így értékelt: – Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek, látva a mieink hozzáállását, más eredmény nem is születhetett. Felháborítónak tartom, hogy ilyen trehány, nemtörődöm módon merünk pályára lépni. Már az ősszel is a tűzzel játszott néhány játékos a hétvégi bulizásokkal, meccsnap előtti éjszakázásokkal. Most a kulcsjátékosok miatt legyőzött minket egy sokkal szerényebb képességű játékosokból álló társaság. Hiába volt rengeteg helyzetünk, dekoncentráltak voltunk. Hogy mi lesz szombaton a hazai nyitányon, nem tudom. Mindenkinek magában kell elszámolni azzal, mit akar ettől a sporttól.

A kalocsai szempontból kellemetlen kezdés után pozitív lett a folytatás, a Kolics János vezette NB II.-es felnőttek hozták a várt eredményt. A Kolics-gárda mögött, amely az 5. helyen várta a folytatást, kemény felkészülés van, edzőmeccsek sokaságával és egy régi-új játékos igazolásával. Virág Roland volt már Kalocsán bajnok 2015-ben, a DAC-hoz, később a Hollerhez igazolt a rácalmási játékos, most a bajnokság félidejében pedig visszatért régi társaihoz. Az irányító játéka kiválóan illeszkedik a KKC fegyverei közé, színesíti a fal előtti játékot, ez pedig a Satelit ellen is bebizonyosodott. Bár a hazaiak a legutóbbi találkozó óta több horvát játékost is igazoltak határon túlról, az erősítés most mit sem ért. Az őszi tízgólos győzelmet idegenben is megismételte a Kalocsa, 11–17 után 23–33 mellett hozta el a pontokat. Kolics elégedetten summázta a meccs eseményeit: – A téli alapozásunk jól sikerült, mind fizikailag, mind mentálisan jó formában vannak a fiaim. Ez a jó forma mutatkozott meg most, amikor egy percig nem volt kérdés, hogy ki viszi a pontokat, hiszen a játék minden elemében jobbak voltunk. Talán a kapusteljesítmény az, ami vegyes képet mutat, egyébként kiválóan játszottunk, mindenki dicséretet érdemel. Ez egy remek rajt volt. Szombaton 18 órakor azt a Komlót fogadjuk, melynek U23-as társaságától ősszel bravúrral hoztuk el a pontokat úgy, hogy vert helyzetből, ötgólos hátrányból álltunk fel. A Komló magasabb osztályokban jártas játékosaira keményen készülünk, ez a találkozó jó erőpróba lesz a Nagyatád ellen, amely március 2-án vár ránk, amely ősszel felülmúlt minket, pedig ez hosszú évekig nem sikerült. Arra a visszavágóra nagyon készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában