labdarúgás

2019.01.20. 13:38

Tavasszal nemesfémmel gazdagodna a Kalocsa

Nagyszerű őszt zárt a Kalocsa a 2018/19-es első osztályú megyei labdarúgó bajnokság őszi idényében, a csapat ugyanis úgy végzett csak gólkülönbséggel a negyedik helyre szorulva az Akasztó mögé, hogy egészen ősz végéig, a megye egyes csapatok közül a legtovább talpon állt a Magyar Kupában is. Az őszi idényről Vuits Viktort, a csapat játékosát kérdeztük.

Vincze Miklós

–Milyen célokkal vágtatok nekik az őszi idénynek?

–A vezetőség a dobogós helyek valamelyikét fogalmazta meg célkitűzésként a csapat felé. Ezt félig-meddig sikerült abszolválnunk, ugyanis a 4. helyen állunk, azonos pontszámmal a 3. helyezett Akasztóval. Úgy gondolom, hogy ha a tavaszi hadjárat során is hasonlóképpen gyűjtögetjük majd a pontokat, akkor elérhető a kitűzött cél.

–Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

–Összességében elégedett lehetek. Főleg akkor, ha figyelembe veszem, hogy a csapat a bajnokság mellett a kupában is derekasan helyt állt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy nagyon fiatal csapatról van szó. Ebben az osztályban szerintem messze a legfiatalabb gárda, ha megnézzük a játékosok átlagéletkorát. Amennyiben a csapat képes lesz arra, hogy hosszú távon is kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtson, akkor szép sikerek várhatnak még ránk.

Fotó: Pozsgai Ákos

–Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és negatívuma?

–Az ősz legnagyobb pozitívuma, hogy kiharcoltuk magunknak a főtáblára jutást a Magyar Kupában, ahol sikerült is két kört mennünk. A negatívuma pedig egyértelműen a hazai Kiskőrös elleni fájó vereségünk.

–Kit emelnél ki a csapatból az őszi teljesítménye alapján?

–Több jó egyéni teljesítmény volt az ősz során, amire szükségünk is volt ahhoz, hogy két fronton is helyt tudjunk állni. Én személy szerint Márkus Kristóf játékával voltam a legelégedettebb.

–Saját magad teljesítményével mennyire vagy elégedett?

–Az ősszel szerzett tizenkét találatommal elégedett vagyok, a mutatott játékomról azonban már nem minden mérkőzéssel kapcsolatban mondhatom el ezt. Örülnék, ha tavasszal már elkerülnének a sérülések, és oroszlánrészt vállalhatnék abban, hogy a csapat a dobogón végezzen.

–Mit vársz a tavasztól?

–Január 11-én már el is kezdtük a felkészülést, heti három edzés vár ránk és edzőmeccsek sokasága. Nem számítok túl nagy játékosmozgásra a csapatnál. Úgy gondolom, hogy sérültjeinkkel kiegészülve egy jó felkészülés után bizakodhatunk egy eredményes tavaszban.

Ezek is érdekelhetik