Labdarúgás - megye II.

2018.10.27. 18:03

Sokáig szoros volt a meccs, végül gálázott a Kunszállás az Izsák ellen

Az ötödik helyen álló Kunszállás a 10. helyen tanyázó Izsákot fogadta a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a 11. fordulóban. Sokáig tartotta magát a tartalékos Izsák, ám a Kunszállás az utolsó fél órában igazolta a papírformát.

Vincze Miklós

A Kunszállás SE csapata

Forrás: baon.hu

Fotó: Vincze Miklós

Már az első percekben kialakult három nagy helyzet a vendégek kapuja előtt, a legnagyobb az volt, amikor egy védelmi hibát követően a balról beadott labdát már csak az üres kapuba kellett volna pofoznia Kertész Ádámnak, labdája azonban mellé gurult. A kritikus első öt percet megúszta gól nélkül az Izsák. A 16. percben Pöszmet lőhetett jobbról, tíz méterről, Geiger azonban hárította a labdáját. Nyolc percre rá a vendég Tóth József az oldalvonal mellől, majdnem a félpályáról küldött meg egy hatalmas gyertyát a hazai kapu felé, a labdának annyira jó volt az iránya, hogy Jelennek, a hazai hálóőrnek a léc alól kellett kibokszolnia.

Egy percre rá Polyák lépett ki remek ütemben a védők közül, csak a kapussal állt szemben, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 1–0. Hét percre rá egyenlíthetett volna az Izsák. Utasi tört be balról a hazai büntetőterületre, remekül passzolt Kovács Zoltán elé, Kovácsot viszont alighanem meglephette, hogy a kaputól nyolc méterről zavartalanul lőhet, rosszul találta el a labdát. Egy percre rá a másik oldalon Kertész Ádám lőtt laposan a hosszú sarok mellé. A 38. percben egy látványos Polyák-Kertész-Hatvani akció futott végig a vendégek térfelén, végül Hatvani adott be jobbról, az érkező Tóth Dávidnak azonban hosszú lett a labda, bevetődve már csak a jobb felső sarok mellé tudta pöccinteni.

A Kunszállás SE csapata
Fotó: Vincze Miklós / baon.hu

A második játékrész elején igazi férfias küzdelem folyt a pályán. A vendégeknek helyzetet nem sikerült ugyan kialakítaniuk, de érezhető volt, hogy nagyon sokat tesznek az egyenlítés érdekében, benne volt a levegőben, hogy a hazaiak kényelmeskedése megbosszulhatja magát. A 60. percben Kürtösi lőtt egy szabadrúgást a jobb felső sarok mellé. A hazaiak egymást biztatva próbálták magukat nagyobb erőbedobásra késztetni, teljes joggal, hiszen kevésnek tűnt az egy gólos előny. A 67. percben aztán újra Polyák volt eredményes, jobbról, a 16-os sarkáról lőtt laposan a hosszú sarokba, 2–0. Két percre rá Pöszmet kapott labdát a 16-os előterében, egy csel után még meg is nézhette magának a kaput, és a jobb alsó sarokba helyezett, 3–0. Innentől nem volt megállás. A 71. percben Mizsei emelte be a labdát a vendégek ötöse fölött a hosszú oldalra, Hatvani mellel lekezelte, és higgadtan a jobb alsóba helyezett, 4–0. Két percre rá az egyik izsáki középpályás igen ravaszul tekert előre egy szabadrúgást, Utasi csak a kapussal állt szemben, el is húzta mellette, aztán nagyot esett, a vendégek erősen reklamálták a 11-est, a játék azonban szöglettel folytatódott. Ettől fogva már laza elegancia jellemezte a Kunszállás játékát. A 82. percben alakult ki a végeredmény, akkor Kertész Ádám tört be jobbról a 16-oson belülre az alapvonal mentén, leheletfinoman emelt át a hosszú sarokra, az érkező Mizsei Adrián két lépésről bólintott a jobb sarokba, 5–0. Volt egy olyan érzése az embernek, hogy ha valamilyen szabálymódosítás folytán az Izsák befalazhatta volna a második félidőre a kapuja jobb sarkát, megúszták volna egygólos vereséggel. A 88. percben Pöszmet lőhetett egy elegáns csel után közelről a kapura, Geiger lábbal, bravúrral hárított. A második félidő alapján ilyen arányban is megérdemelten nyert a Kunszállás a végig férfiasan küzdő Izsák ellen.

Izsáki Sárfehér SE
Fotó: Vincze Miklós / baon.hu

Kunszállás SE–Izsáki Sárfehér SE 5–0 (1–0)

Kunszállás, 150 néző, vezette: id. Péter-Szabó Ottó (Takács Tibor, Erdélyi Ádám)

Kunszállás: Jelen – Mizsei F., Polyák (Mizsei A.), Vincze, Hatvani (Ficsór), Kertész Á., Jókai, Pöszmet, Rádi, Tóth D. (Kürtösi), Fábián. Játékos-edző: Kertész Gábor.

Izsák: Geiger – Petrányi, Mihály, Kovács Z. (Herczeg), Tóth J., Dunai, Prikidánovics M., Utasi, Baráté (Zeleni), Szántói (Vig), Farkas. Edző: Ungor Pál

Gól: Polyák 25., 67., Pöszmet 69., Hatvani 71., Mizsei A. 82.

Sárga lap: Kertész Á. 55.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában