kosárlabda

2018.10.25. 10:33

Megszakítanák a rossz szériát

A legutóbbi szezonban sokat játszott Körmenden a KTE-Duna Aszfalt, de egyszer sem sikerült nyernie. Wittmann Krisztiánék most arra készülnek, hogy megszakítják ezt a rossz szériát.

Borbély Károly

Wittmann Krisztiánnak, a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitányának a múlt pénteki, Pécs elleni férfi élvonalbeli bajnokin néha – ha csak nagyon rövid ideig is – elkalandoztak a gondolatai. Kácsor Eszterre, a feleségére, a volt bajai kosarasra, valamint a meccs napján született kisfiára, Wittmann Olivérre gondolt.

– Próbáltam maximálisan a mérkőzésre koncentrálni, de azt nem jelenthetem ki, hogy egyszer sem jutottak eszembe – mondta Wittmann, aki szerdán hozta haza a kórházból az újszülöttet és az anyukáját.

– Minden rendben van, hatalmas az öröm, a kislányunknak, Zorkának is nagyon tetszik a kistesó – tette hozzá az irányító, majd rátért a pénteki, Körmend elleni idegenbeli bajnokira.

– A legutóbbi szezonban sok meccset játszottunk a vasiak otthonában, és egyszer sem sikerült nyernünk. Most másabb csapatuk van, mint akkor, de mivel maradt az edzőjük, így a játékuk nem sokat változott. Az Albához hasonlóan rohanós, keményen védekező együttesről van szó. A Fehérvárral már összecsaptunk, és bár kikaptunk ugyan, de végig pariban voltunk velük, tudtuk kontrollálni a játékukat. Reméljük, hogy ez Körmenden is sikerül, szeretnénk végre nyerni.

Wittmann Krisztián a Pécs ellen játszotta első bajnokiját kétgyermekes apukaként
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A KTE Körmend elleni, 17 órakor kezdődő bajnokiját az M4 Sport élőben közvetíti, ahogy a lila-fehérek jövő pénteki, Sopronnal szembeni találkozóját is. Utóbbi mérkőzés 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Az 5. forduló további programja, csütörtök: Pécsi VSK–Jászberény, 18 órakor. Péntek: Alba Fehérvár–TF-BP, 18.30 órakor. Szombat: Szolnoki Olaj–Atomerőmű, Sopron–Kaposvár, Szeged–DEAC, mindegyik 18 órakor. Falco KC Szombathely–ZTE, 19.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik