labdarúgás

2018.10.26. 11:27

Közvetlen rivális érkezik a Széktóiba a hétvégén

Ezen a hétvégén újra hazai pályán játszik a Kecskeméti TE, a lilák vasárnap 13 óra 30 perckor fogadják a Makó FC-t az NB III. Közép csoportjában, a 12. fordulóban. A két csapat azonos mennyiségű pontot gyűjtött, a kecskeméti lilák a 11., a makóiak pedig – jobb gólkülönbségüknek köszönhetően – a 10. helyen állnak.

Vincze Miklós

Szabó Tibor, a kecskemétiek trénere a múlt hétvégi, a fővárosban elszenvedett 2–1-es vereség kapcsán elmondta, nagyon sajnálják, hogy a Honvéd ellen a találkozó végén veszítettek el egy pontot, annál is inkább, mert még a döntetlennél is több volt a számukra abban a mérkőzésben. – Akár meg is nyerhettük volna azt a meccset, nagy kár, hogy egy szöglet utáni figyelmetlenségünk miatt végül a Honvéd szerezte meg a győzelmet. Érzésem szerint jól játszottunk, sokat is tettünk a pontszerzésért, ám ez ezúttal sajnos nem párosult eredményességgel.

A kerettel kapcsolatban elmondta, hogy Balog Márton, a csapat kapitánya a múlt héten kapott egy injekciót a mérkőzés előtt, azzal képes volt vállalni a játékot, ám a meccset követően újra fájt a térde. Az valószínűsíthető, hogy nem hosszú időre esett ki a kecskeméti csatár, sőt, akár még ezen a hétvégén is újra a pályára léphet, de az csak az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy Szabó Tibor számíthat-e rá vagy sem. A lilák kapusa, Mészáros combhúzódással bajlódik, így ő sem biztos, hogy a vezetőedző rendelkezésére tud állni a vasárnapi találkozón.

– Ami a hétvégi ellenfelünket illeti, a Makó meglepően jól szerepel az idén a bajnokságban, tiszteletet parancsolóan sok pontot szereztek a Csongrád megyeiek – taglalta az esélyeket a tréner. – Az biztos, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük, de mi a saját játékunkat szeretnénk játszani és azzal szeretnénk legyőzni a Makót. Hazai környezetben teljesen helytálló elvárás a csapatom felé az, hogy képes legyen ráerőltetni a saját játékát, a saját akaratát az ellenfélre, bárki is legyen a vendég – zárta a szavait Szabó Tibor, aki mondandóját még azzal egészítette ki, hogy ezúttal is számítanak a hazai szurkolók támogatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában