labdarúgás

2018.10.29. 19:49

Jutalomjátékra készül a profik ellen a Kalocsa

Több mint egy hónap kihagyás után szerdán ismét Magyar Kupa mérkőzést vív a Megyei I. osztályú Kalocsai FC. A paprikavárosiak az NB II-ben jelenleg 17. BCF Siófokot fogadják. A hétköznap, ebédidőben, profik ellen játszott meccset jutalomjátékként kezelik a hazaiak.

Mike Szilvia

Az idősebb, – senkit meg nem bántva inkább fogalmazzunk úgy, hogy – sokat látott kalocsai szurkolók még emlékeznek rá, hogy a kilencvenes évek elején írt már focitörténelmet a KFC a Magyar Kupában. Akkor, a legjobb 16 közé jutásért a ma is legendás, akkor is az NB I élcsapatai közé tartozó MTK volt a paprikavárosiak ellenfele, akik bőven hozták a papírformát, 10-1-re verték a példaképei ellen játszó Kalocsát. De azt a 92-es meccset ma is emlegetik. A szerdai, ebédidőben (12:30) kezdődő mérkőzés kapcsán most egyre gyakrabban nosztalgiáznak a helyi focibarátok a „régi szép időkről”. Most NB II-es csapat lesz Kohányék ellenfele a 32 közé jutásért.

A KFC tudja, a hétköznapi, ebédidei időpont nem éppen szurkolóbarát, tekintettel arra, hogy kevés munkahely engedélyezi a több mint 90 perces ebédidőt, másrészt megyeegyes csapat lévén, bizony a Kalocsa játékosai is munkából, iskolából „kéredzkednek el”, hogy had’ focizzanak egy jót a Siófok ellen.

Merthogy tekintve a reális esélyeket, a KFC célja csakis a tisztes helytállás lehet. Viszont a fiataloknak talán nem adatik meg többször profik ellen labdába rúgni és egy pályára lépni, így a hazaiak remélik, nézőik, szurkolóik velük tartanak a szerdai meccsen, amelyről – mint a fiatal edzőtől megtudtuk – nem sok szó esett a KFC öltözőjében.

– Vasárnap, az Akasztó elleni bajnoki meccs után beszéltünk először a kupameccsről – kezdte Kohány Balázs. –Mindig az aktuális meccsre készülünk, és most minden bajnoki nagyon fontos volt. Nem akartam, hogy fejben már a Siófok ellen játsszon bárki is. Természetesen feltérképeztem az ellenfelet: profik! Ha az Ibrány ellen, akik ugye szintén megyeegyesek, azt mondtam, hogy fifti-fifti az eredmény, akkor most azt kell mondanom, hogy csoda kellene, hogy nyerni tudjunk. Az esélyünk 5% a győzelemre, de természetesen nem megyünk a pályára feltett kézzel. Öt kulcsjátékosunk hiányzik majd, de így is igyekszünk megnehezíteni a hozzánk érkező Siófok dolgát. Majd elválik, hogy mi sül ki belőle! Várjuk a szurkolóinkat! Ez egy helyi futballtörténelmi esemény lesz, éljük át közösen! – zárta gondolatait a kalocsai edző.

Ezek is érdekelhetik