kézilabda

2018.10.26. 11:22

Jól helytállt a KTE

Szerda este indult a férfi kézi­labdások Ligakupa-sorozata, amelynek a B csoportjában NB I.-es ellenfelekkel mérheti össze tudását a KTE-Piroska Szörp. Az első mérkőzést a Dabas otthonában vívta a Kecskemét, és férfias küzdelemben, négy góllal maradt alul.

Vincze Miklós

Zaklajda József (20-assal) remekül védett, akárcsak kollégája, Podoba, ezúttal a Dabas kapujában

A találkozó előtt ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Dabas, mint a Nemzeti Kézilabda Akadémia stratégiai partnere és a KTE, mint csatlakozó sportszervezet. A felek deklarálták, hogy céljuk a magyar kézilabdázás utánpótlás-nevelésének hatékonyabbá és eredményesebbé tétele. A megállapodás keretében a Dabas KC vállalta, hogy a képzési rendszeréből kikerülő sportolóit Kecskemétre irányítja, a kiváló utánpótlás-neveléséről ismert KTE-nél nevelkedett tehetségek – teljesítményük függvényében – akár az élvonalban is lehetőséget kaphatnak.

A találkozón mindkét tréner bátran nyúlt a fiatalokhoz, akik meghálálták a bizalmat; hazai oldalon Kádár remekelt, míg a vendégeknél Csuzi és Forgács nyújtott elismerésre méltó teljesítményt.

Az első negyedórában fej fej mellett haladtak a csapatok, elsősorban Kátai és Csuzi terhelte az ellenfél hálóját. Egy hajszálnyi lépéselőnye volt a Dabasnak, amit türelmesen őrzött és kíméletlenül kihasználta a KTE hibáit. A 17. perc környékén két gyors góllal kapcsolt nagyobb fokozatba a hazai alakulat, és hamarosan hét gól volt a két csapat közötti különbség (15–8). A hírös városiak azonban igyekeztek zárkózni, a félidőben csupán háromegységnyi volt a hazai előny (18–15).

A második felvonást a Kecskemét kezdte jobban, Bujdosóék a 40. percben már csupán eggyel voltak lemaradva Bíró Balázsék mögött, ám amikor az egyenlítésért támadtak, belehibáztak az akcióba, és egy Dabas ellen ez nem fér bele: két perc alatt újra három gól volt a Pest megyeiek előnye (23–20). Az utolsó negyedórában a Dabas rutinosan őrizte előnyét, a KTE pedig nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez.

Zaklajda József (20-assal) remekül védett, akárcsak kollégája, Podoba, ezúttal a Dabas kapujában

Dabas VSE KC–KTE-Piroska Szörp 33–29 (18–15)

A KTE gólszerzői: Tóth N. 2, Bujdosó 2, Csuzi 3, Füstös 3, Kátai 7, Berkes 1, Forgács 1, Mazák 2, Szrnka 3 (2), Horváth V. 1, Szamos 4.

Kiállítások: 8., illetve 2 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Ocsovai Zsolt, a KTE vezetőedzője: – Gratulálok a Dabasnak, magabiztosan nyerték meg a találkozót. NB I.-es ellenfeleink gyorsabbak, dinamikusabbak, és nagyon bízom benne, hogy az ellenük szerzett rutint a bajnokságban – csakúgy, mint tavaly – kamatoztatni tudjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában