súlyemelés

2018.08.06. 09:52

Kecskeméti sikerek a Messzi István-emlékversenyen

Az Árpádvárosi Sportcsarnok adott otthont szombaton a 2018. évi Messzi István-emlékversenynek.

Vincze Miklós

Kmegy Máté a negyedik felnőtt bajnoki címét szerezte meg

A Kecskeméti TE versenyzői kiválóan teljesítettek a megmérettetésen. Az ifjúsági mezőnyben az 53 kg-osok között Árva Cintia első helyen végzett 151 kg-os (66, 85) eredménnyel, és ezüstérmes lett Klajó Kinga. Árva Cintia az aranyérem mellé begyűjtötte a korcsoport legjobbja címet is. A junior korcsoportban Kiss-Tóth Virág az 53 kg-os mezőnyben a dobogó második fokára állhatott 84 kg-os (36, 48) teljesítménnyel.

A felnőtt női mezőny 63 kg-os súlycsoportjában Dunai Johanna ezüstérmes lett 116 kg-os (52;64) eredménnyel.

Jung Beáta most először lépett dobogóra a Kecskeméti TE színeiben és jól sikerült a bemutatkozása, öt eredményes fogást bemutatva 192 kg-ig (87, 105) jutott, ami az aranyérmet jelentette a 69 kg-os súlycsoportban, így a felnőtt női mezőny legjobbja lett.

Nagy Noel junior korcsoportban a 69 kg-os súlycsoportban lett aranyérmes.

Férfi felnőttek között négy kecskeméti emelő állt dobogóra. A 77 kg-os súlycsoportban Megyeri Dávid 240 kg-mal (110, 130) érdemelte ki az aranyérmet. Kmegy Máté 85 kg-os súlycsoportban srófolta feljebb egyéni legjobbját 319 kg-ra (143, 176) és lett a súlycsoport legjobbja. Hajdú Dávid is ebben a súlycsoportban indult és lett bronzérmes egyéni csúcsot felállítva 215 kg-mal (95, 120).

Kmegy Máté, hasonlóan Árva Cintiához és Jung Beátához, a korcsoport legjobb eredményét érte el. Török Péter a Király kategóriában, +105 kg-ban vette fel a harcot az ellenfelekkel, és az olimpikon Nagy Péter mögött a második helyen végzett.

– Remek és küzdelmes versenyen vagyunk túl – nyilatkozta Bálint Csaba vezetőedző –, ami fontos állomás volt a versenyzőink számára az elkövetkező világversenyek előtt. Jung Beáta és Kmegy Máté meghívást kapott a felnőttválogatottba, az augusztus végén megrendezésre kerülő Varsói Négyek nemzetközi versenyre. Válogatott versenyzőink sikeres szereplése mellett örömmel tölt el az is, hogy Takács Erika segítségével sikerült növelni a létszámunkat és az új versenyzők közül többen már részt vehettek az emlékversenyen, ami kiemelt megmérettetés a hazai versenynaptárban. Mind a rendezés, mind az eredmények tekintetében jól sikerült a főpróba az U15-ös és U17-es országos bajnokság előtt, melynek Kecskemét lesz a házigazdája augusztus 25-26-án.

Kmegy Máté korcsoportja legjobb eredményét érte el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában