kézilabda

2018.07.23. 13:42

Békéscsabáról érkezett a KNKSE új szakembere

Kovácsné Bartha Anikóval bővült a KNKSE szakmai stábja. A hajdani élvonal­beli játékos a kapusok teljesítményéért felel a hírös városi gárdánál.

Borbély Károly

Varga József vezetőedző munkáját Kovácsné Bartha Anikó segíti, az ő feladata lesz a kapusok felkészítése

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Nagy változáson ment át a nyáron a női NB I/B Keleti csoportjában szereplő Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE. Az előző idényhez képest a csapat meglehetősen átalakult, ahogy a szakmai stáb is. Az új edző, Varga József mellé új kapusedző is érkezett, Kovácsné Bartha Anikó. A szakember számos élvonalbeli játékos pályáját egyengette már, utánpótlás- és felnőttcsapatoknál egyaránt. Az előző szezonban a Békéscsabai Előre NKSE-nél dolgozott kapusedzőként. A Békés megyei klubbal régi időkre nyúlik vissza a kapcsolata.

„Saját nevelésű játékosa voltam az egyesületnek, ott ismerkedtem meg a sportággal. Érettségi után Hódmezővásárhelyre igazoltam, a csapattal néhány év után feljutottunk az első osztályba. Hét évet töltöttem ott, onnan lettem válogatott kerettag. A fiam születését követően, 1993-ban visszaigazoltam Békéscsabára. Egy év orosházi kitérőtől eltekintve 2003-ig az anyaegyesületemnél játszottam, ott is fejeztem be az NB I.-es pályafutásomat. Levezetésként az akkor NB I/B-s gyulai csapatban játszottam még két évet. Tíz esztendeje kezdtem el edzősködni. A kapusokkal való foglalkozás a szívem csücske, legyenek a játékosok kicsik vagy már felnőttek. Kapusedzőként négy évet töltöttem a csabai kispadon” – nyilatkozta a kecskemetinkse.net portálnak Kovácsné Bartha Anikó, aki sokáig hezitált, mielőtt a KNKSE-hez szerződött.

„Végül a váltás mellett döntöttem, mert szeretnék részt venni abban a szakmai munkában, amelynek révén Kecskeméten minél több ember örömét lelheti majd ebben a játékban” – mondta, végül beszélt a szakmai céljairól is: „Az előttünk álló szezonban az elsődleges cél, hogy olyan megbízható, stabil kapusteljesítményt nyújtsunk, ami elősegíti a megfogalmazott feladatok elérését. Egy kicsit a jövőbe tekintve pedig szeretnék egy olyan kapusképzési rendszert kialakítani, amely az egyesület minden korosztálya számára lehetőséget biztosít a tanulásra és a fejlődésre”.

Varga József vezetőedző munkáját Kovácsné Bartha Anikó segíti, az ő feladata lesz a kapusok felkészítése
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A Kecskeméti NKSE szakmai stábja és játékoskerete

Varga József vezetőedző, Kovácsné Bartha Anikó kapusedző, dr. Fetter Tamás csapatorvos, Kisné Sváb Ildikó pszichológus, Frittmann Éva gyógytornász, Vágó Béla masszőr.

Kapusok: Dobó Mónika (előző klubja: PC Trade Szeged KKSE). Pálinkás Viktória (Szombathelyi KKA), Németh Zsófia (NEKA).

Jobbszélsők: Tóth Lilla (Kecskeméti NKSE), Hárs Adél (Vasas SC).

Átlövők: Herceg Réka (Hódmezővásárhelyi LKC), Sülye Ágota (Győri Audi ETO KC).

Irányítók: Pénzes Laura (DVSC-­TVP), Németh Kitti (Kecskeméti NKSE).

Beállók: Kaiser Melitta (Kecskeméti NKSE), Gulyás Vanda (Kecskeméti NKSE), Egervári Petra (PC Trade Szeged KKSE).

Irányítók/átlövők: Kocsis Ágnes (Vasas SC), Kemény Dóra (Budaörs Handball), Dajka Bettina (PC Trade Szeged KKSE).

Balszélsők: Karacs Jázmin (Kisvárdai KC), Orell Bettina (Kecskeméti NKSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában