Labdarúgás

2018.06.08. 12:18

Páratlanul izgalmas véghajrá

Az idén ritka kiélezett küzdelem folyt a megyei másod­osztályú labdarúgó-­bajnokságban, ehhez méltó lett a hajrája is, hiszen a bajnoki cím sorsa mindkét csoportban csak az utolsó fordulóban dől el.

Vincze Miklós

Délen a Sükösd és a Géderlak, északon pedig a Tiszakécske, a Kerekegyháza és a Szabadszállás is az élen végezhet még. Pontelőnnyel vezet a Sükösd és a Kécske, ám ahhoz, hogy elhódítsák az aranyat, mindkét csapatnak idegenben, ráadásul kemény ellenféllel szemben kell győznie a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzéseken.

Tompa–Sükösd

V.: Géró (Baranyai, Horváth).

Ősszel simán, 11–0 arányban intézte el a Sükösd a Tompát, ám a tavaszi Tompa már nem az őszi Tompa, a határ mentiek ugyanis a télen jelentősen megerősödtek. Nem lesz tehát könnyű dolga a Sükösdnek. Vendégbotlás esetén a Géderlak is végezhet az élen, ha sikerül győznie Nádudvaron.

Friebert László, a tompaiak elnöke garantálja, hogy szombaton nem születik könnyű sükösdi győzelem. – A végére állt össze a télen megerősített keret. Két héttel ezelőtt meg is jegyezte az edzőnk, Dulics Joszip, hogyha most indulna a bajnokság, versenyben lennénk a bajnoki címért. Sikerült elmozdulnunk a kieső helyről, és nem is szeretnénk oda visszakerülni, úgyhogy mindent elkövetünk a Sükösd ellen. Aki a tabellán elfoglalt helyezésekből indul ki, az nagyot téved, nekünk ugyanis eltökélt célunk megmutatni, hogy milyen ütős csapat lesz jövőre a Tompa.

– Nehéz dolgunk lesz – jelentette ki Zsók József, a Sükösd játékos-edzője, aki hetek óta maga is gyakorlatilag sérülten játszik. – Először is ez a Tompa a télen jelentősen megerősödött, most is remek sorozat van mögöttük, öt forduló óta veretlenek. Ha most kezdődne a bajnokság, bizonyára a felső házban tanyáznának. Nehézségekben ráadásul a saját házunk táján nincs hiány, a sérülések miatt nagyon kevesen vagyunk, már a múlt heti meccsre is úgy kellett mobilizálnunk Koszorús Pétert és Szabó Dávidot, akik már jó ideje nem is játszottak. A létszám a múlt hetihez képest nem változott, Csordás Erik kisárgult, de Tamás Károly visszatérhet. Lógó Zsolt is sérült, és hacsak a Mohácsi doktor nem tesz csodát vele addig, ő sem játszhat. További két kulcsemberünk, Nemes és Molnár is maródi. Ezt nem panaszképp mondom, hisz aki bajnok akar lenni, annak bírnia kell a gyűrődést. Mindenkitől azt várom, hogy száz százalékot nyújtson, ezen a találkozón meg kell halnunk a pályán. Ha kell, csúszunk, mászunk, mindent elkövetünk azért, hogy azok a szurkolók, akik elkísérnek minket, újra bajnokcsapatot ünnepelhessenek.

Pálmonostora–

Duna Aszfalt TVSE

V.: Béleczki (Suba, Minda).

A két gárda őszi, Tiszakécskén rendezett találkozóján a Pálmonostora győzött, egy emlékezetes mérkőzésen, káprázatos hajrával 4–3-ra. Persze, a Tiszakécske az ősz első felében még viszonylag gyakran botlott, utólag már tudjuk, hogy a kécskei gépezet az ősz derekán indult be igazán, ám miután elkapták a fonalat, elképesztő győzelmi szériát produkálva és töméntelen gólt szerezve jutottak el oda, hogy éllovasként várják az utolsó fordulót. A Kécske botlása esetén azonnal kész kihasználni a lehetőséget a Kerekegyháza, ha pedig mindketten hibáznak, még az is lehetséges, hogy a Szabadszállás lesz a nevető harmadik.

– Nem adjuk olcsón a bőrünket – jelentette ki Szikora Tamás, a Pálmonostora csatára. – Nemcsak becsületből fogunk hajtani, hanem azért is, mert vereség esetén akár a 8. helyre is lecsúszhatunk, ami – különösen a szép őszi teljesítmény fényében – óriási csalódás lenne mindenki számára. Sok nehézséggel küszködünk, többen eltiltás miatt nem játszhatnak, vannak sérültek is szép számban, a csapatkapitányunkra, Tóth István­ra biztosan nem számíthatunk, de például a kapusunk, Mindák József sem százszázalékosan vállalja a játékot, ha képes lesz egyáltalán vállalni. Papíron a vendégcsapat az esélyesebb, ennek ellenére mindent elkövetünk a hazai győzelemért – zárta szavait a támadó.

Bagi László, a Duna Aszfalt TVSE trénere határozottan állítja, hogy ennek a mérkőzésnek csakis egyféle kimenetele lehet. – Egyértelműen győzni kell – jelentette ki az edző. – Rutinos, jó játékosokból áll a Pálmonostora, remekül össze is állt, tehát semmiképpen nem nézzük le az ellenfelet. Ám, ha képesek leszünk a saját játékunkat játszani; ha nem az ellenfél akarata, hanem a miénk érvényesül, akkor nem lehet probléma. Sokgólos, jó meccsre lehet számítani. Tavasszal kaptunk ugyan tíz gólt, de termeltünk is rendesen, hiszen hatvankilenc rúgott gólnál járunk. Ha a játékosaim az igazi tudásukat fogják nyújtani, akkor a miénk lesz az aranyérem. Márpedig miért ne nyújtanák, hiszen a hozzáállásuk az egész év során példamutató volt. Az igaz, hogy Tiszakécskén a múlt hétvégén, az NB II.-es tagság megszerzése apropóján volt ok az ünneplésre, mi azonban, a megye kettes keret csak visszafogottan ünnepeltünk, és hétfőtől már a munkára koncentráltunk, mert egyetlen pillanatra sem feledtük a célunkat: megnyerni a megye kettes bajnokságot. Ha ez teljesül, akkor ünnepelhetünk mi is önfeledten.

A sükösdi szurkolók már a Borota ellen transzparensen jelezték az elvárásukat Fotó: Madarász Edit

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában