kosárlabda

2018.04.11. 15:09

A szezon meglepetéscsapata, a KTE-Duna Aszfalt az Albát fogadja szerda este

Folytatódik a férfi élvonalbeli bajnokság középszakasza. A felsőházban szereplő KTE-Duna Aszfalt a második fordulóban az Alba Fehérvárt fogadja, a találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Borbély Károly

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az alapszakaszban hazai pályán 89–75-re kikapott, majd idegenben 79–75-re győzött a KTE-Duna Aszfalt az Alba Fehérvár ellen.

– Ha abból indulnánk ki, hogy Fehérvárott nyertünk, akkor itthon miért ne tehetnénk meg ugyanezt, akkor nagyon becsapnánk magunkat – mondta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője. – Az ottani győzelmünk egy hatalmas bravúr volt, márpedig tudjuk, hogy egy szezonban nem egyszerű sok ilyen meglepetéssel előrukkolni. A felsőházban csak topcsapatokkal játszunk, ellenfeleink közül bármelyik megnyerheti a bajnokságot. Több játékosuk van, nagyobb a büdzséjük, mint nekünk, ezért más célokért is küzdenek. Mi a kisebb együttesek közé tartozunk, nem véletlenül mondja a szakma, hogy a szezon legnagyobb meglepetését szereztük az öt közé kerülésünkkel. Most az a célunk, hogy minél jobban helytálljunk a folytatásban, és még inkább felhívjuk magunkra a figyelmet. A győzelemre törekszünk mindig, főleg hazai pályán. Az utolsó három itthoni meccsünket megnyertük, reméljük, hogy ez a jó sorozat az Alba ellen sem ér véget.

A középszakasz első fordulójában a hírös városiak 87–74-re kikaptak a Falco vendégeként, de a vereség ellenére nem vallottak szégyent Szombathelyen.

– A játékunkra nem lehet panasz, a dobó formánkra viszont igen. Sok üres dobást elhibáztunk, a vasiak pedig indíthatták a gyors támadásai­kat, és szerezhették a könnyű pontokat. De a felsőház ilyen, ha hibázol, az ellenfél azonnal büntet – tette hozzá Forray, aki örömmel nyugtázhatta a múlt héten, hogy Wittmann Krisztián, Karahodzsics Kemal és Rastko Dramicsanin után Marko Djeraszimovics is meghosszabbította a szerződését, így a következő szezonban is a lila-fehéreket erősíti, a 2018/2019-es bajnokság lesz számára a nyolcadik kecs­keméti mezben.

Marko Djeraszimovics (labdával) is marad a KTE-nél Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bús Csaba

– Boldog vagyok, számomra nem volt kérdés, hogy akarok-e maradni avagy sem. Annak is örülök, hogy formálódik a jövő évi keret, és a csapat nagy része együtt marad – nyilatkozta a ktekosar.hu portálnak Djeraszimovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában