kézilabda

2018.03.28. 16:04

Nagy lépést tehet a KNKSE az élvonalban maradásért

A Csaba, a Vasas, majd az MTK vár a KNKSE-re a következő bajnoki for­dulókban. A három meccsen nagyjából el is dől, hogy melyik két csapat búcsú­zik az élvonaltól.

Borbély Károly

Megkezdi a „minibajnokságot” a női élvonalban a Hufbau Akker-Kecskeméti NKSE csapata. A tizennégy csapatos tabella 12. helyén álló hírös városi gárda szerdán 18 órakor a sereghajtó Békéscsaba otthonában lép pályára, április 7-én az utolsó előtti Vasast fogadja, majd április 15-én a 11. MTK-nál vendégeskedik. Valószínű, hogy ezen a három meccsen el is dől, hogy melyik két gárda búcsúzik az NB I.-től. Az őszi idényben a Kecskemét megverte a Békéscsabát (31–27) és az MTK-t (30–28), a Vasassal pedig ikszelt (25–25).

– Nemcsak ezekben a napokban készültünk erre a három találkozóra, hanem egész tavasszal. Ahogy az ősszel is a bajnokságnak erre a szakaszára helyeztük a hangsúlyt – nyilatkozta csapata közösségi oldalán Marosán György, a KNKSE vezetőedzője. – A bajnokság első felében veretlenül hoztuk le ezt a három találkozót, bízom benne, hogy most sem lesz másképp. Nem bennünket nyom a teher, nyugodtan utazunk Csabára. Szeretném, ha szenvedéllyel, mosolyogva, a játékot élvezve kézilabdáznánk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz a Békés megyei­ek otthonában játszani, de az ilyen rangadókért dolgozunk egész évben. Lépéselőnyben vagyunk, nekünk nincs vesztenivalónk, de törekszünk a két pont megszerzésére. Ha győzelemmel a hátunk mögött indulunk haza, akkor komoly hátrányba kerül az ellenfelünk a bennmaradásért vívott csatában.

Marosán György a kecskemetinkse.net portálon beszélt arról, hogy megállapodott Orell Zsolttal, a klub elnökével arról, hogy a következő szezonban is ő irányítja a hírös városi gárdát.

Marosán György szenvedélyes játékot vár Fotó: Bús Csaba

– Mindig jólesik az embernek, ha bíznak benne, az élet bármely területéről is beszélve. Ugyanakkor a feltétel nélküli bizalmat csak a szüleimtől várhatom el, más esetében az eredményeimnek és a cselekedeteimnek szóló bizalomra számítok. Örülök, hogy sikerült kölcsönösen bizalmat szavaznunk egymásnak Orell Zsolttal.

Az együttműködés eredménye eddig vitathatatlan, tavaly bajnokok lettünk a második vonalban, idén pedig a céloknak megfelelően szerepelünk.

A békéscsabai együttes honlapján Szarka Adrienn beszélt a KNKSE elleni találkozóról: – A szezon legfontosabb meccse vár ránk. Volt két és fél hetünk, hogy fizikálisan és mentálisan csak erre a találkozóra fókuszáljunk – mondta a balszélső, aki a társaival együtt pszichológus segítségét is igénybe vette, hogy mentálisan topon várják a ma esti mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában