cselgáncs

2018.03.26. 11:17

Emelkedett a létszám

Az olimpikon Tóth Krisztián, Bor Barna és Karakas Hedvig is érvényesítette a papírformát (megszerezve az aranyérmet) szombaton a kecskeméti cselgáncs országos bajnokságon, amelynek ezúttal nem a Messzi István Sportcsarnok, hanem a szomszédban található Mercedes-­Benz Sportakadémia adott otthont.

Borbély Károly

Köller Milán (alul), a Mogyi-Bajai JC dzsudokája a döntőben kapott ki Fotó: MTI/Ujvári Sándorr

Tizennégy súlycsoportban, összesen 167-en léptek tatamira az idei megmérettetésen, ez pedig több mint húszszázalékos létszámemelkedés az elmúlt évekhez képest. Négy tatamin zajlottak a küzdelmek, amelyeket a helyszínen tekintett meg Nandzso Micutosi, a japán válogatott korábbi szövetségi kapitánya is.

„Két éve a riói olimpián Magyarország nem tudott érmet szerezni, azért segítek a magyar judoválogatottnak, hogy a tokiói olimpián érmet szerezhessen” – jegyezte meg a világhírű szakember a judoinfo.hu portálnak.

Több kitüntetést is átadtak a bajnokság ünnepélyes megnyitóján. A Magyar Judo­ért kitüntetés ezüst fokazatát vehette át Havasiné Fridrich Annamária olimpiai bírónk és Tanács Attila, a bíróbizottság régióvezetője, a Magyar Judoért bronz fokozatát pedig Gosztonyi Balázs nemzetközi bíró és Baczkó Bernadett volt válogatott versenyző kapta.

Köller Milán (alul), a Mogyi-Bajai JC dzsudokája a döntőben kapott ki Fotó: MTI/Ujvári Sándorr

Dan adományozásra is sor került: a háromszoros veterán világbajnok, a nyolcvanas évek egyik kecskeméti klasszisa, E. Kovács János a hatodik danfokozatról szóló diplomát vehette át, Vincze Zoltán, a Magyar Judo Szövetség bíróbizottságának versenyelnökökért felelős vezetője a negyedik, a kecskeméti ifj. Nagysolymosi Sándor veterán világbajnoki ezüstérmes a harmadik, Csoknyai László világbajnoki ötödik helyezett a harmadik, Varga Brigitta ifjúsági világbajnok pedig a második danfokozatot kapta meg.

Az országos bajnokságon 28 egyesület tudott érmet szerezni, a legeredményesebben a BHSE szerepelt (2 arany, 2 ezüst, 1 bronz), az éremtáblázat első helyezettjét a KSI SE (2, 1, 2) és az Atomerőmű SE (2, 0, 2) követte. Összesen

10 klubhoz került a 14 magyar bajnoki aranyérem.

Az aranyérmesek és a megyei legjobbak

Az országos bajnokságon aranyérmet szerzett versenyzők és a legjobb Bács-Kiskun megyeiek. Férfiak, 60 kg: 1. Csizovszky Ferenc (KSI SE). 66 kg: 1. Boros Bence (Kapos­vári JK), 3. Cseh Márk (Kecskeméti JC). 73 kg: 1. Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE), 3. Vég­vári Martin (Mogyi-­Bajai JC), 5. Csillag István (Kecskeméti JC). 81 kg: 1. Joó István (Buda­foki KSE). 90 kg: 1. Kordély Péter (Kaposvári JK), 2. Köller Milán (Mogyi-Bajai JC). 100 kg: 1. Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE). +100 kg: 1. Bor Barna (Atomerőmű SE).

Nők, 48 kg: 1. Klein Dorina (Ceglédi VSE). 52 kg: 1. Pupp Réka (Atomerőmű SE), 3. Tóth Eszter (Mogyi-Bajai JC), 3. Perger Ivett (Mogyi-­Bajai JC). 57 kg: 1. Kovács Kitti (KSI SE). 63 kg: 1. Karakas Hedvig (BHSE). 70 kg: 1. Gercsák Szabina (Miskolci JC), 7. Borbényi Klára (Kiskőrös). 78 kg: 1. Salánki Evelin (BHSE), 7. Csete Margit (Mogyi-Bajai JC). +78 kg: 1. Nagy Kitti (Szatymaz), 2. Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC), 7. Balog Veronika (Kecskeméti JC).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában