farsang

2018.02.11. 20:37

Volt, aki ádámkosztümben futott

Családi farsangi futásra és kerékpározásra hívták a kicsiket és nagyokat Kiskunhalas főterére vasárnap délután. Közel százan öltöztek be valamilyen farsangi jelmezbe és rövid zenés bemelegítés után álltak rajthoz, hogy megtegyék a 4 kilométeres távot.

Pozsgai Ákos

Az ötletes jelmezekből nem volt hiány, a varangyos béka és a királylány mellett, a legkülönfélébb mesefigurák elevenedtek meg. Volt, aki ádámkosztümben futott, más boszorkánynak, majomnak, vagy ördögnek öltözött.

A jelmezes mezőnyt rendőrségi járművek vezették fel és kísérték végig, a kereszteződésekben rendőrök és polgárőrök biztosították a futók útvonalát, akik a 4 kilométeres táv megtétele után a város főterére, a Bethlen Gábor térre érkeztek vissza. A környező kisebb és nagyobb településekről is érkeztek résztvevők.

A jó hangulatot fokozta a célba érőknek kínált meleg tea, forralt bor és friss pogácsa.

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a jelmezes futást, a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ígérete szerint jövőre ismét megtartják a családi programot. Legközelebb pedig a következő hétvégén, Kecskeméten tartanak jelmezes farsangi futást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában