Futsal

2018.02.06. 10:39

Magabiztos hazai győzelem

A rájátszást érő helyért küzdő Scoregoal hétfő este a tabellán a 10. helyen álló Újpest FC-t fogadta hazai pályán, a Futsal NB II. Keleti csoportjában, a 19. fordulóban. A mérkőzés egy kicsit nyögvenyelősen indult ugyan, ám a Scoregoal végül látványos játékkal, látványos gólokkal magabiztos győzelmet aratott.

Vincze Miklós

Scoregoal Kecskemé Fc - Vác Futsal SE Férfi Futsal NB II Keleti csoport 15. forduló II. Rákóczi Sportcsarnoka

Esélyeshez méltón kezdett a nagy hiányzók miatt a szokásosnál még fiatalabb átlag-életkorú csapattal kiálló kecskeméti gárda, Marsa majd szétlőtte a kapufát, aztán az első perc végén jött a hideg zuhany, Juhász talált a hazaiak hálójába. 0–1. Pánikba nem estek a hazaiak, lassacskán belemelegedtek, és garmadával kezdtek helyzeteket kidolgozni, ami végül a 7. percben vezetett eredményre: Marsa álldogált az oldalvonal mellett, majd mivel nem volt kinek passzolnia, nemes egyszerűséggel tíz méterről kilőtte az alsó sarkot, 1–1. Még ugyanebben percben Móra bombázott balról, éles szögből a bal fölsőbe, 2–1, helyreállt a világ rendje. Ezt követően rendre mintaszerűen körbeadogatták a vendégeket, helyzeteket is kialakítottak a hírös városiak, gólt azonban az első játékrészben már nem szereztek.

A 23. percben egy hazai kontra során Marsa ki tolta balra a labdát, a sarokból Móra középre passzolt, Szabó Szabolcs pedig a hálóba. 3–1. Az Újpest a 24. percben még egyszer szorossá tette a meccset, a Scoregoal azonban ezt követően egy percen belül háromszor talált a hálóba. Előbb Szabó Szabolcs küldte irtózatos bombával a léc alá a labdát, aztán Móra, Szabó Szabolcs Marsa háromszögelés végén utóbbi helyezett a kapuba, majd Marsa vezette rá a kapusra, s küldte a hálóba a labdát, a meccs ezzel lényegében el is dőlt. Az újpesti Szabó Zs. a 29. percben még szépített egy a védőjét vízilabdás mód történt beforgatás után, végül a hazai Takács állította be a 7–3-as végeredményt. Összességében elmondhatjuk, hogy egy kissé öreguras kezdés után elegáns, jó játékkal melegített a Scoregoal a hétvégi, pokoli nehéznek ígérkező Dunakeszi elleni idegenbeli találkozóra.

Koós Károly: A kötelező győzelmek nem mindig egyszerűek, ez sem úgy indult. A támadójátékunk sokat fejlődött, sok helyzetet dolgoztunk ki. Sajnos a fiatalos lendület miatt a fiaiam nem egyszer elkapkodták a befejezést, ezért volt szorosabb az első félidő. A második játékrészben aztán jobban koncentráltunk, és magabiztos győzelmet arattunk. Sérülések és egyéb okok miatt kevesen vagyunk, a fiatalokat próbáljuk beépíteni, Szabó Szabolcsot, aki ma például parádésan játszott, Sallait, Rapit. Nekik azért idő kell ahhoz, hogy fölvegyék a felnőtt NB II-es meccsek ritmusát. Összességében elégedett vagyok, mert amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani. A kapott gólok kicsit bosszantanak. Bizakodom abban, hogy ez a teljesítmény, amennyiben Dobosi Zsolt is felépül, elég lesz egy komoly eredményhez.

Scoregoal Kecskeméti FC–Újpest FC–220 Volt 7–3 (2–1)

Kecskemét, 300 néző, vezette: Borbás, Bereczki.

Kecskemét: Peltzer – Móra, Marsa, Kovács J., Marozsi. Cserék: Szabó Sz., Rapi, Takács, Sallai. Vezetőedző: Koós Károly

Újpest: Szenyita – Oberlánder, Szabó Zs., Vadászi, Juhász. Cserék: Horváth G., Joó, Szűcs. Vezetőedző: Simon Péter

Gólszerzők: Móra 7., 22, Marsa 7., 25, Szabó Szabolcs 24., 25., 35., Takács 36., illetve. Juhász 1, Vadászi 23., Szabó Zs. 28. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában