labdarúgás

2018.02.12. 18:36

Edzőmérkőzésekkel készül a Kalocsa

Heti négy edzéssel és heti egy edzőmérkőzéssel készül a megye egyes bajnoki rajtra a Kalocsai FC. Kohány Balázs kemény edzésprogrammal készült egykori játszópajtásainak, de hozzá kell tenni, a legénység maga kérte az „extra alapozást”.

Mike Szilvia

A Kalocsai FC körül tavaly nyáron röppentek fel a pletykák. Egyik szerint az edző igazol, a másik szerint a fél csapat, míg a harmadik arról kántált, hogy a vörösök nem is indulnak a megyei I. osztályban. Aztán nem igazolt se a tréner, se a fél csapat, a KFC pedig a 6. helyen zárta az őszt, úgy hogy gyakorlatilag a nyári alapozás egy az egyben elmaradt.

Pontosan ez okból kérték a fiúk új edzőjüktől, a trénerként visszatérő egykori játékostól, Kohány Balázstól, hogy a telet amennyire csak lehet, húzzák meg. Így is történt. Kemény egy hónapon van túl a csapat, erőnléti edzések sokaságával, és nem kis izomlázzal. A heti 4 edzés mellé betársult heti egy edzőmeccs is a március 11-ei startig. A Kalocsa előbb szakadó hóesésben 7-0-ra verte a megyei III. osztály nyugati mezőnyében második Homokmégyet, akik ellen a KFC kirobbanó formával lepte meg a fiatal trénert.

Múlt szombaton a déli megye kettőben élgárdának számító, jelenleg 3. helyen álló Dusnok volt az edzőpartner. A meccs itt sem indult rosszul, a 20 percben már két góllal ment a Kalocsa, aztán hogy Kohány Balázst idézzük „olyan stílust vettek fel”, amit az edző nem szeretné, hogy jellemezze csapata játékát. Vagyis a játékosok nem saját játékukkal, hanem az ellenféllel és a játékvezetővel kezdtek foglalatoskodni. Ettől függetlenül szép gólok születtek, 3-0-ra nyert a Kalocsa. Az elsőt Dostyicza egy átlövésből szerezte, a másodiknál Kollár volt eredményes egy szabadrúgásnál, míg a harmadikat a csapatkapitány, Vuits Viktor jegyzi, aki egy jobboldali támadást fejezett be mesteri pontosságú találattal. A Kalocsa folytatja, szombaton a déli megye kettő listavezetőjéhez, a Sükösdhöz látogatnak rúgni a bőrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában