röplabda

2018.02.12. 13:17

A Barcika nyerte a csatát

Ötszettes, hatalmas csatában dőlt el a Kecskemét–Kazincbarcika rangadó vasárnap este a Messzi-csarnokban. A mérkőzés végén a rövidített játszmát jobban bíró vendégek örülhettek.

Borbély Károly

Az első szettben Szasa Nedeljkovicsnak, a KRC edzőjének kellett először időt kérnie. A jól védekező Barcika ugyanis elhúzott négy ponttal (2:6). A mester szavai után feljavult a Kecs­kemét, Török Roland nagyon pontosan szervált, fordítottak a hazaiak (7:6). Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban azonban Toronyai Miklós nyitásaival, Szabó Dávid remek ütéseivel felülkerekedett a Vegyész.

A második etap rossz szervákkal kezdődött mindkét oldalon, majd a hazaiak jól védekezve elhúztak (5:2), ezt követően azonban a sáncban erősödő Vegyész beérte a Kecskemétet, de rövid ideig tartotta a lépést a KRC-vel a vendégcsapat. Kiváló blokkjainak köszönhetően előnybe került a Nedeljkovics-legénység (14:11) és begyalogolt a győzelemig.

A harmadik szettet óriási lendülettel kezdte a hírös városi alakulat, Daniel Oravec, a vendégek edzője 6:2-nél nyomta is az időt kérő berendezést. A végjátékhoz közeledve Nedeljkovics tette ugyanezt (19:17), nem várva meg, hogy teljesen felzárkózzon a Barcika. Az eredményjelző 22:20-at mutatott, Kovács Zoltán ütött egy hatalmasat és pontosat, majd Mészáros Dömötör a hálóba szervált, Kovács Zoltán nyitott egy jót, Dávid Zoltán okosan ejtett, és már a KRC-nél volt az előny.

A negyedik szettben azonban egyenlített a vendéggárda, a játszma felétől folyamatosan megvolt a két-három pontos előnyük, jöhetett a mindent eldöntő rövidített ötödik felvonás. Amit nagyon rosszul kezdett a Kecskemét, 1:1-nél Krupánszki Olivér hosszút szervált, de Dávid Zoltán egyenlíteni tudott (2:2). Majd Szabó Márton nyitott rosszul, Szabó dávid ütött jól, Mészáros Dömötör remekül szervált, 2:5-nél Szasa Nedeljkovics kérhetett időt, hogy aztán 3:7-nél ismét ezt tegye. Hiába, a KRC edzője már nem tudta felrázni csapatát. Szabó Dávid megállíthatatlan volt, nagyon sokat köszönhet neki a Vegyész, hogy győztesen távozhatott a Messzi István Sportcsarnokból.

– Igazi rangadó volt, kiszolgáltuk a közönséget. Az első három játszmában nyújtottunk extrákat, a negyedik és ötödik szettben viszont a Barcika tette ezt – mondta Szasa Nedeljkovics.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában