Kopogók Néptánc Egyesület

2024.07.01. 18:19

Évzáró gálájukat tartották a szabadszállási néptáncosok – galériával

Az ebben a tanévben tanult új koreográfiákat mutatták be évzáró gálájukon a Kopogók Néptánc Egyesület táncosai a József Attila Közösségi házban. A rendezvényen az óvodásoktól kezdve a felnőttekig mindenki színpadra lépett.

Gulyás Sándor

Az évzáró gálát Hofmaiszter Anikó művészeti vezető nyitotta meg, aki az elmúlt időszak történéseiről és eredményeiről beszélt köszöntőjében.

néptánc, Szalkszentmárton,
A táncosok műsora osztatlan sikert aratott
Fotó: József Attila Közösségi Ház

– Az Ezüst Kopogók néptáncosai hihetetlenül szorgosak voltak az elmúlt tanévben is. Bővült a csoportok létszáma, és jó néhány koreográfiát tanultak meg. Egyénileg is mindenki nagyszerű utat járt be, olyan táncossá értek, melyre joggal büszke az ember. A környező települések és városunk felkéréseinek is igyekszünk eleget tenni, táncosaink egyebek mellett megmutathatták magukat a fülöpszállási falunapon, a szentmiklósi napokon, Márton-napi vigasságon. Májusban Tasson, Szalkszentmártonban és Kunadacson a pünkösdi forgatag részesei lehettek – mondta el köszöntőjében Hofmaiszter Anikó.

Holczmann Mihály, az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület elnöke az elmúlt időszak történéseiről, az elért eredményekről, pályázati sikerekről számolt be.

– Az egyesület tagjai önkéntes munkával segítették a néptáncosokat felkészülésükben és fellépéseik megszervezésében. A néptánccsoportok működéséhez szükséges anyagi források előteremtése érdekében pályázatot nyújtottunk be a Bethlen Gábor Alapkezelő – Csoóri Sándor Néptánc szakmai pályázatra és a Nemzeti Együttműködési Alap működési támogatásaira. A pályázatokon összesen 900 ezer  forint támogatást nyert az egyesület. Két jótékonysági rendezvényt is szerveztünk, az adományokból befolyt összeg  meghaladta az egymillió forintot. A pályázati forrásokból és a jótékonysági rendezvények adományaiból ki tudtuk fizetni a táncpróbákhoz a terembérletet, a működési költségeket, a néptáncosok nyári táborozási költségeit, népviseleti ruhákat, cipőket és más kellékeket vásároltunk – sorolta Holczmann Mihály, aki egyben köszönetet mondott a támogatásokért, valamint  Hofmaiszter Anikónak munkájáért, aki a különböző tájegységek táncait, viseleteit kutatta, bővítve így a táncosok repertoárját.

A program zárásaként Hofmaiszter Anikó emléklapokkal jutalmazta a táncosokat. Az örökös tagságot idén Asbóth Amanda, Pásztor Norbert, Huszárné Surányi Tímea, Sipos Anna és Baranya Vanda nyerték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában