Ünnep

2024.06.24. 16:39

Fesztiváli hangulat, könnyűzenei produkciók a kalocsai kultúrpiacon – galériával

Az elmúlt hétvégén hetedik, a nyári időszakban második alkalommal megrendezett Kultúrpiac ezúttal is a kézművesek és a művészetek iránt érdeklődők ünnepe volt Kalocsán. A vasárnap délután a NemArt Fesztivál keretein belül a Búzapiac téren megrendezett kultúrpiacon kézműves portékákból és finomabbnál finomabb süteményekből, zenei élményekből ezúttal sem volt hiány.

Zsiga Ferenc

A rekord jótékonysági bevétellel záruló Kék Madár Fesztivál után egy héttel a volt Tiszti klubban, az Octopus Egyesület által kialakított Főkapcsoló Kultúrtérben pénteken kezdődtek és szombaton zárultak a NemArt Fesztivál bemutató estjei, koncertjei, kiállításai, mese délelőttjei, beszélgetései, amelyekre az éppen adott program iránt érdeklődő rétegközönség érkezett. Vasárnap a Városi Színházban megnyitotta kapuit a már mindenkit vonzó Mozgó Mozi, délután pedig a második Nyári Kultúrpiac kínált üdítő kikapcsolódási lehetőséget. Az árusok asztalain szebbnél szebb ékszerek, dekorációs, használati tárgyak, sütemények, mézek, termelői élelmiszerek sorakoztak, és persze nem maradt el a már megszokott bolhapiac sem.

kultúrpiac, Kalocsa, jótékonyság
Az elmúlt hétvégén hetedik, a nyári időszakban második alkalommal megrendezett Kultúrpiac ezúttal is a kézművesek és a művészetek iránt érdeklődők ünnepe volt Kalocsán.
Fotó: Zsiga Ferenc

A szervezők a bejárati lépcsők mellett felállított sátornál frissítővel várták a nyári melegben megszomjazott vásárlókat, akik cserébe adományukkal támogatták a közösségi programokat szervező Octopus Egyesületet. A Kultúrpiacok elmaradhatatlan eleme, a különböző zenei produkciók sem hiányoztak az estébe nyúló műsorfolyamból, a legnagyobb érdeklődést a délutáni órákban fellépő Jazz n’ tool zenekar váltotta ki. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában