Rendezvény

2023.12.07. 12:51

Jótékonysági tárlat nyílt Kecskeméten

Szerda este nyílt meg a megyeszékhely központjában az a tárlat, amelyet a Kecskeméti Médiacentrum rendezett az egykori Pagony könyvesbolt helyén. Megtelt a kiállítóterem, ahol közel ötven alkotó 96 anyagát lehetett megvásárolni. Az értékesített képek bevételét kecskeméti árva gyermekek kapják meg a Városi Szociális Közalapítványon keresztül az ünnepek előtt.

Barta Zsolt

Ötven idős és fiatal alkotó alkotásait állították ki a tárlaton

Fotó: Barta Zsolt

Művészettel, szeretettel címmel nyílt meg a kiállítás, amelyet a Kecskeméti Médiacentrum szervezett a Városi Szociális Közalapítvánnyal együttműködve a kecskeméti árva gyermekek támogatására. A megyeszékhely centrumában, az egykori Pagony könyvesbolt helyén szervezett kiállítás legfiatalabb alkotója ötéves, míg a legidősebb a hetvenet is betöltötte. A jótékonysági eseményre felajánlott 96 képet közel félszáz művész készítette el.

A szerda esti rendezvényt Engert Jakabné alpolgármester nyitotta meg. Mint mondta, ez az alkalom rendkívüli, mert különleges értéket közvetít, hisz fiatal kecskeméti alkotók munkáit tárja a látogatók elé. Nemcsak tehetségüket bizonyítja, de kifejezi érzelmeiket, gondolataikat és elköteleződésüket is. Az itt kiállító alkotók ugyanis példát mutatnak. Hozzájárulnak ahhoz, hogy támogathassuk az árván vagy félárván maradt gyerekeket. Az elöljáró kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sok árva gyermek közül többen a Covid idején vesztették el egyik vagy mindkét szülőjüket.

A rendezvényen Kozák Polett, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője átvéve a szót az alpolgármestertől elmondta, kettős célt tűztek ki maguk elé a kezdeményezéssel. Egyrészt kiállítási lehetőséget szerettek volna nyújtani a képzőművészek számára, másrészt karácsony közeledtével támogatni akarták az árván maradt kecskeméti gyerekeket. A főszerkesztő megköszönte Tóth Enikő ötletgazda munkáját, aki nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. A tárlaton Szilágyi Áron dorombművész adott műsort nagy sikerrel. A megnyitóra érkező érdeklődők lefoglalhatták a leginkább tetsző alkotásokat. A minimális ár ötezer forint volt.

Az alkotások között láthatóak festmények, grafikák, linómetszetek és digitális festmények is. Profi képzőművészek mellett a Katedra középiskola diákjai is több alkotással járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. A kiállítás december 14-éig lesz nyitva minden hétköznap 14-től 17 óráig. A még le nem foglalt képek egészen a tárlatzárásig megvásárolhatóak.

A felvételen látható képek a megnyitó során már „ elkeltek”
Fotó: Barta Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!