Ady Endre Városi Könyvtár

2023.11.23. 20:49

Író-olvasó találkozót tartanak Baján

Baja, Fajsz és Trun díszpolgárával, Tumó Istvánnal életéről, megjelent könyveiről és legújabb művéről, a Fiola titkáról beszélget Rab Rita újságíró, a bajai Ady Endre Városi Könyvtárban november 27-én, hétfőn 18 órai kezdettel.

Rab Rita

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az irodalmár tanulmányait Baján, majd Budapesten végezte. 1956-ban részt vett a forradalomban Budapesten, majd annak bukása után Franciaországban telepedett le. A rendszerváltást követően öt könyve jelent meg magyar nyelven. Több európai országban voltak kiállításai, Budapesten 1995-ben, 1998-ban, 2003-ban a Stefánia palotában, majd 2009-ben a Magyarok házában, 2011-ben Baján. Testvérvárosi kapcsolatot hozott létre Baja és a normandiai Argentan városok között, szülőfaluja, Fajsz és a franciaországi Trun város között. A magyar–francia baráti társaság vezetőségének és a normandiai írószövetség tagja. Argentan és Orne megye művészeti akadémiájának elnöke.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában