Kincskereső Óvoda

2024.06.01. 10:45

Vetélkedővel búcsúztak el az intézménytől a nyárlőrinci óvodások – galériával

Huszonkét óvodás búcsúzott el május utolsó napján a nyárlőrinci Kincskereső Óvodából. Ők szeptemberben már az iskolapadban ülve fejlesztik tudásukat.

Szentirmay Tamás

Szülők, nagyszülők érkeztek pénteken délután a nyárlőrinci Kincskereső Óvoda udvarára, hogy részt vegyenek a nagycsoportos ballagó óvodások ünnepségén. A borús időjárás miatt az intézmény teraszát nevezték ki színpadnak, amit virágokkal díszítettek. Ezúttal két csoportból, a Maciból és a Csigából búcsúztak el a gyerekek, összesen huszonketten.

ballagás, óvoda, vetélkedő
Huszonkét óvodás búcsúzott el május utolsó napján a nyárlőrinci Kincskereső Óvodából.
Fotó: Szentirmay Tamás

Örömteli napnak nevezte Sváb Kovácsné Rédai Erzsébet intézményvezető a ballagást, mert fontos esemény ez nemcsak a gyerekek, de a szülők szempontjából is. A kicsik hosszú utazásra készülnek, az egyik legérdekesebb és talán a legnehezebb utazásukra. Az óvodások kíváncsiak már erre az utazásra, mert ég bennük a felfedezés vágya. Ezen a napon nemcsak a gyerekek, de szülők életében is lezárult egy fejezet, mert véget értek az óvodás évek.

A ballagó óvodások, vállukon az ilyenkor elengedhetetlen tarisznyával, kis műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A műsor végén öleléssel búcsúztak el az óvó- és a dajka néniktől, akiktől egy mappát kaptak, melyben benne volt minden kisgyereknek személyre szabottan az elmúlt években történt óvodai ténykedése.

Nyárlőrincen az a szokás, hogy a ballagás után vetélkedőn vesznek részt a gyerekek és szüleik is. Minden csoportban az óvó nénik egy-egy feladatot határoztak meg, amit teljesíteni kellett, öt gyereknek és öt felnőttnek. Az elsőben karikába kellett belelépni az óvodásnak, amit a szüleje felemelt és a feje fölött gyermeke elé tett, egészen addig, amíg a kitűzött célt el nem érték. A másodikban kanállal kellett pingponglabdát vinni, a harmadikon nagy labdát kellett a fejek fölött előre adni, a negyedikben pedig gólya viszi a fiát játék következett. Ezúttal a Maci csoportosok és szüleik szerezték a legtöbb pontot, így egy évig őrízhetik a vándorserleget.

A ballagási ünnepség leglátványosabb és mindenki által legjobban várt eseménye a kötélhúzás volt. Először az apukák veselkedtek neki, de a vékonynak számító kötél nem sokáig bírta, mert már az első húzásnál elszakadt. Az apukák után az anyukák, majd pedig a gyerekek is kipróbálták a kötélhúzást. A nap végén, a szülői szervezet jóvoltából, babgulyásvacsorát fogyaszthattak el az ünnepségen részt vevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában