Ünnepség

2023.10.20. 20:29

Helvécián megemlékeztek az 56-os hősökről – galériával

Helvécián pénteken tartották meg az ünnepi megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Az ünnepségen a Feketeerdői iskolások adtak műsort.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A megemlékezésnek a Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont, melyen részt vett Balogh Károly polgármester és Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző, valamint a képviselő-testület több tagja. Ünnepi beszédet mondott dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Megidézte a magyar történelem 20. századi eseményeit, a világháborúktól az 1596-os eseményekig. Hangsúlyozta: a tragédiákat átérzi minden magyar család, hiszen felmenőik vagy ők maguk részesei voltak. Minden hősnek, így az 56-os hősöknek is fejhajtással tartozunk. 

A rendezvény második részében a Feketeerdői Általános Iskola diákjai műsorukban megidézték az 56-os eseményeket. Színpadra léptek a 7-8. osztályos tanulók, valamint egy negyedikes diák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!